به نام خداوند مهر آفرین
سال 14094 اهورایی، 7037 میترایی، 3753 زرتشتی، 2573 کوروشی (شاهنشاهی) و 1394 خورشیدی

بنام خدا


  
چنارسوخته حسن آباد اسفراین از سیلاب در امان ماند

 

طی یک عملیات نجات بخشی توسط کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری خراسان شمالی درخت کهنسال جنار سوخته حسن آباد اسفراین که به عنوان یک اثر طبیعی ملی ثبت شده است از سیلاب در امان ماند.
معاون اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گفت:این درخت که از آثارملی ثبت شده می باشد در یک کیلومتری شمال شرق اسفراین ودر روستای حسن آباد قرار دارد که در گذشته دچار آتش سوزی شده و پس ازمدتی دوباره حیات پیدا کرده است و به خاطر کهنسال بودن ، شادابی و اهمیت آن برای روستیان،نام روستا برگرفته از این چنار می باشد.
علی اکبر وحدتی اضافه کرد:این درخت اکنون دارای تنه های مقاوم و بزرگی می باشد که سطح تاج پوشش آن حدود 706مترمربع را تشکیل می دهد.این چنار به لحاظ فیزیولوژیکی دچار پدیده درون گسیختگی شده است که آثار آتش سوزی نیز در داخل تنه آن مشهود است و طبق نظریه های کارشناسی صورت گرفته قدمت آن حدود 350 تا 400 سال برآورد می گردد.
معاون میراث فرهنگی از آسیب این درخت تنومند در سیلاب سال 1389 در این منطقه خبر داد وگفت: با توجه به اینکه این درخت در حاشیه رودخانه قرار دارد در اثر وقوع سیل،خاک اطراف آن تخریب شدید شده و تهدیدی برای از بین رفتن ریشه های درخت به شمار می رفت که با طرح کارشناسی نجات بخشی با ساخت دیوار ساحلی دور این درخت که به نوبه خود برای اولین بار در کشور صورت گرفته است این درخت کهن از سیلاب در امان ماند.
وی در پایان اعتبار این عملیات را 20 میلیون ریال عنوان کرد وگفت که این درخت زیبا و کهنسال به شماره 95 در بهمن سال 1389در فهرست آثار طبیعی ملی کشورمان به ثبت رسیده است.






تاريخ : شنبه 16 مهر 1390برچسب:چنار سوخته,حسن آباد,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

یک خبر خیلی مهم: شرکت مخابرات ایران از تاریخ 20 مهرماه به بعد به تمام

کسانی که ...از یاهو در ایران استفاده می کنند یک ایمیل میزنه، عنوان

ایمیل هست: "کارت اینترنت مجانی" وقتی این ایمیل رو باز می کنی یک
...
KEY logger

با حجم 32 کیلوبایت نصب می شه و از اون به بعد تمام چیزهایی که تایپ می کنید

هر 20 دقیقه به نشانی ایمیل

research@irantelecom.ir



فرستاده می شود و به این ترتیب از تمام مطالبی که تایپ می کنید باخبر می شوند!





تاريخ : شنبه 16 مهر 1390برچسب:مخابرات,مخابره,مخابرات ایران,,
ارسال توسط سورنا

اینجا تهران است، باور كنید!

اینجا تهران است، باور كنید!



  تهران - میدان تجریش / این میدان در شمال شهر قرار دارد... زمستان بر سر بی خانمان های تهران چه می آید؟!

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط سورنا

بنام خدا


«ورود» را علامت ممنوع زدند!



خبرنگار امرداد - میترا دهموبد :

باز هم يک خبر. باز هم يک خبر كه به جای يكبار، سه بار خواندمش. اين خبر را امروز در «آفتاب» خواندم.
تيتر خبر اين بود: کردستان عراق ورود محصولات ایران را ممنوع کرد!
در اين خبر آمده بود، فرنشين گمرگ مرز «حاج عمران» کردستان گفته كه بر پايه‌ی دستور وزارت اقتصاد این منطقه، ورود بسیاری از تولید‌های کشاورزی ایران به کردستان ممنوع است. و البته كه شوند(:دليل) اين كار، تشویق کشاورزان کٌرد برای افزایش تولیدات کشاورزی‌شان، عنوان شده است.
سه بار شد چهاربار، بازهم خواندم، خنده‌ام گرفت. می دانيد داشتم به برنج‌كاران ايرانی می انديشيدم كه خنده‌ام گرفت، برنج‌كارانی كه برنج‌های هندی و پاكستانی، به تنگ‌شان آورده‌اند. داشتم به چای ايرانی می انديشيدم كه سال‌هاست با آمدن چای های خارجی، رنگ و بويش را از ياد برده‌ام. داشتم به فندق خارجی، بادام آمريكايی، بادام زمينی چينی و عدس يادم نيست كجايی، می انديشيدم كه خنديدم. البته به گمانم شما بهتر از من بدانيد كه اين خنده از سر چه بود، از سر خوشی يا ناخوشی.
به ياد ميوه‌هايی افتادم كه از چين و مصر وارد می كنيم و آنگاه توقع داريم با اين آب گران، برق و گازوئيل گران و كارگر گران، كشاورز ما هنوز در باغ‌هايش سيب بكارد يا چشم به راه رسيدن زردآلو بنشيند. راستی ياد پرتقال بمی، سيب دماوند و سير ايرانی به خير.
اين روزها پرتقال مصری می خوريم، سيب همه‌جايی جز دماوندی و سير چينی. ميوه‌های كال و داروخورده‌ی خارجی، كارتن‌كارتن، كاميون‌كاميون و كشتی كشتی، وارد می كنيم و می گذاريم، چشم‌های چشم‌به راه كشاورز ايرانی، به راه بخشكد و اشكی شود به حال دست‌های پينه‌بسته‌اش و دل زخم ديده‌اش.






تاريخ : شنبه 16 مهر 1390برچسب:آفتاب,سیر چینی,سیب دماوند,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


دعای کوروش بزرگ



مردم :

روزی بزرگان ایرانی و مریدان ایرانی از کوروش بزرگ خواستند که برای ایران‌زمین دعای نیک کند و ایشان پس از ایستادن در کنار آتش مقدس این‌گونه دعا کرد: «خداوندا، اهورا‌مزدای بزرگ، آفریننده‌ی این سرزمین بزرگ، سرزمینم و مردمم را از دروغ و دروغگویی به دور بدار.»
پس از تمام شدن دعا، شماری در فکر فرو رفتند و از شاه ایران پرسیدند که چرا این‌گونه دعا کردید؟
کوروش پاسخ داد: «چه باید می‌گفتم؟»
یکی گفت: «برای خشکسالی دعا می‌کردید.»
کوروش بزرگ گفت: «برای جلوگیری از خشکسالی انبارهای آذوقه و غلات می‌سازیم.»
دیگری این‌گونه گفت: «برای جلوگیری از هجوم بیگانگان دعا می‌کردید.»
پاسخ داد: «نیروهای نظامی را قوی می‌کنیم و از مرزها دفاع می‌کنیم.»
گفتند: «برای پیشگیری از سیلهای خروشان دعا می‌کردید.»
کوروش این بار نیز پاسخ داد: «نیرو بسیج می‌کنیم و سدهایی برای جلوگیری از هجوم سیل می‌سازیم.»
و همین‌گونه پرسیدند و به همین ترتیب پاسخ شنیدند.
تا این که یکی پرسید: «شاها آرمان شما از این گونه دعا چه بود؟!»
و کوروش تبسمی کرد و گفت: «من برای هر پرسش شما پاسخی قانع‌کننده آوردم ولی اگر روزی یکی از شما نزد من آید و دروغی گوید که به زیان سرزمینم باشد من چگونه از آن باخبر شوم و کاری انجام دهم.؟ پس بیاییم از کسانی شویم که به راست گویی روی آورند و دروغ را از سرزمینمان دور سازیم که هر کار زشتی از دروغ سرچشمه می‌گیرد.»






تاريخ : شنبه 16 مهر 1390برچسب:دعای کوروش,دعای کوروش بزرگ,دروغ,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

چوب درختان گردو، مهمان نجاری‌ها



  سلیمان لطفی نيا :

  درختان كهنسال گردوی شهرستان «بوانات» استان فارس، به شوند(:سبب) خشک سالی، روبه نابودی گذارده‌اند.
 به گزارش خبرنگار مهر؛ شهرستان بوانات فارس ، در چند سال گذشته به شوند خشکسالی دستخوش آسيب‌های بسياری شده است به گونه‌ای که در سال گذشته دو هزار و 500 هکتار از درختان گردو در این شهرستان خشک شد. باغ‌‌داران برای كاستن زيان های خشک شدن درختانشان، برخی از درختان 100 ساله، را بريده و برای استفاده از چوبشان به نجاریها مي‌فروشند.
 «سجاد میرزایی» فرماندار شهرستان بوانات در این باره، با نام بردن از كارهای انجام شده برای جلوگیری از خشک شدن درختان گردو، گفت: «در سال گذشته کارهای بزرگی مانند ساخت کانال‌های آبیاری، لوله گذاری و آبرسانی به کشاورزان و... انجام گرفت اما با توجه به کاهش بارندگی در این شهرستان شاهد کاهش برداشت گردو هستیم.»

 وی افزود: «در اين سال‌ها چهار هزار هکتار از باغاها و 180 كاريز(:قنات) در این شهرستان صد‌درصد خشک شد به گونه‌ای که وضعیت باغاها در بوانات بد است. وی از كاهش 40 درصدی برداشت گردو، در برابر سال گذشته خبر داد.»






تاريخ : شنبه 16 مهر 1390برچسب:باغات,بوانات,گردو,درخت گردو,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 

لجن درمانی در درياچه نیمه خشک اروميه

 

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1390/07/12/L00855852994.jpg

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1390/07/12/L00855852990.jpg

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1390/07/12/L00855852986.jpg

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1390/07/12/L00855852982.jpg

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1390/07/12/L00855852977.jpg

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1390/07/12/L00855852972.jpg

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1390/07/12/L00855852960.jpg

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1390/07/12/L00855852956.jpg

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1390/07/12/L00855852949.jpg

 

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1390/07/12/L00855852999.jpg






ارسال توسط سورنا

بنام خدا

  گران‌ترين شيرينی محلی ايران
   
 
خبریار امرداد- صدیقه نوده فراهانی :

شیرینی جوزقندهم زمان با برپايی هفته‌ی فرهنگی استان مرکزی، «جوزقند» به عنوان گران‌ترين شيرينی محلی کشور در غرفه‌ی شهر نراق عرضه می شود.
«مجتبا رضوانی»، معاون گردشگری استان مرکزی گفت: «با کيفيت‌ترين سوغات محلی شهر نراق شیرینی است به نام «جوزقند» که در روزگار پیش، از اين خوراکی به شوند(:دلیل) بالا بودن کالری و حجم کم به عنوان جيره‌‌ی جنگی بهره می بردند.»
وی با اشاره به اين‌که هم‌اکنون بيش از 50 کارگاه خانگی در شهر نراق در زمينه‌ی توليد و پخش جوزقند مشغول هستند، افزود: «از جوزقند می توان به عنوان گران‌ترين شيرينی محلی ايران نام برد و اين موضوع بيانگر کيفيت و ارزش بالای غذايی آن است.»
به گفته‌ی رضوانی، در حال حاضر اين سوغات از کيلويی 25 هزار تومان تا 50 هزار تومان در گونه‌های آلويی، گلابی، هلو، زردآلو و انجير به فروش می رسد.
هفته‌ی فرهنگی استان مرکزی از سوم تا جمعه هشتم مهرماه در مجموعه‌ی فرهنگی تاريخی سعدآباد پذيرای دوستداران فرهنگ و هنر ایران‌زمین بود.





تاريخ : شنبه 16 مهر 1390برچسب:جوز,جوزقند,نراق,نراقی,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 

یک عکس فوق العاده جالب از مانکن های زمان ناصرالدین شاه !
 
mankan.jpg




ارسال توسط سورنا

بنام خدا



دگرگونی تخيل در شاهنامه‌نگاری (بايسنقری، طهماسبی و ايلخانی)



آناهید خذیر :

 شاهنامه بایسنقری یکی از نسخه‌های قدیمی و خاص شاهنامه در سطح جهان است که ۲۲ نقاشی مینیاتور به سبک هرات دارد و در سال ۱۴۳۰ (میلادی) به سفارش بایسنقر (نوه تیمور لنگ) تهیه شده ‌است.
شاهنامه بایسنقری از 110 سال پيش در کتابخانه کاخ گلستان نگه‌داری می‌شود. بر پایه ی شواهد موجود، این نسخه از سوی امیرنظام گروسی، رجل نامدار (1371-1237) به این کتابخانه پیشکش شد و در سال 1931 در نمایشگاهی در لندن به نمایش در آمد. این اثر در اسفندماه 1384 پس از ثبت در حافظه ملی برای ثبت در حافظه جهانی به سازمان علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) معرفی شد و سرانجام در خرداد ماه سال 1386 در این فهرست به ثبت رسید.

شاهنامه شاه طهماسبی احتمالاً در اواخر عمر شاه اسماعیل یکم و در نیمه اول سده‌ی دهم هجری قمری به کارگاه هنرهای کتابسازی کتابخانه دربار سفارش داده شده است. سفارش دهنده شخص شاه اسماعیل اول بوده که شاهنامه را بسیار گرامی می‌شمرده و نام‌های شاهنامه‌ای بر پسرانش گذاشته است.
جمعی از مهم‌ترین هنرمندان آن زمان که در کتابخانه تبریز گرد آمده بودند، به احتمال زیاد زیر نگاه «سلطان محمد نقاش» کار بر روی این کتاب را آغاز و پس از 20 سال در زمان حکومت شاه طهماسب آن را به سرانجام می‌رسانند. خوشنویسی و کتابت نستعلیق عالی کتاب، کار تنها یک خوشنویس نیست و به همین علت امضای خوشنویس بر آن به چشم نمی‌خورد، همان طور که نقاشی‌های این کتاب نیز کار یک نفر نیست. از نقاشان، کار «سلطان محمد» کاملاً مشخص است و امضای دو نقاش دیگر «میر مصور» و «دوست محمد» بر پای آثارشان به چشم می‌خورد. دیگر نقاشان نیز احتمالاً «میر علی»، «سید علی»، «مظفر علی»، «میرزا علی»، «عبدالصمد» و «شیخ محمد» بوده‌اند.
در نیمه دوم سده‌ی دهم، این شاهنامه به عنوان هدیه‌ای رسمی برای سلطان به عثمانی فرستاده می‌شود و پیدا نیست که بعدها چگونه از قسطنطنیه خارج و در مجموعه «بارون ادموند دور تچیلد» قرار می‌گیرد. در 1959 آمریکایی پولداری به نام «آرتور هوتن» این شاهنامه را می‌خرد و شهرت و همچنین پاره پاره شدن این اثر نفیس آغاز می‌شود. «هوتن» یک بار 78 صفحه نقاشی شده از کتاب را جدا و به موزه «متروپولیتن» می‌بخشد؛ 7 نقاشی را در حراج «کریستیز»، 41 نقاشی را در گالری «آگنیو» و 14 نقاشی را در اکتبر 1988 در همان حراجی «کریستیز» به فروش می‌رساند.
باقی‌مانده این شاهنامه، شامل 118 نقاشی از کل 258 نقاشی، 708 صفحه خوشنویسی شده، همراه با جلد سوخت طلایی و معرق آن در سال 1373 با اثری از «ویلم دکونینگ» نقاش هلندی الاصل که در اختیار موزه هنرهای معاصر تهران بود معاوضه و به ایران بازگردانده می‌شود.
در نگاره‌های ایرانی به ویژه دو شاهنامه بایسنقری و طهماسبی توجه به عالم خیال و مثال به صورت جدی نمود می‌یابد؛ توجهی که به پیوند بین بهشت آسمانی و زمین بهشتی مجال نمایش داده و هنرمند را برای دست یافتن به این گوهر ثابت یا جوهره مثالی تربیت کرده است.
بر تخت نشستن کیومرث در شاهنامه بزرگ ایلخانی نشان می‌دهد نگاره از سه عنصر، انسان(کیومرث و درباریان)، طبیعت (آسمان، زمین، گل‌ها و چشمه) و حیوان(پلنگ‌های آرمیده)، به علاوه نقش روایت متخیلانه که جزو تفکیک ناپذیر نگاره به‌شمار می‌آید تشکیل شده است. کیومرث نخستین پادشاه اساطیری در قلب نگاره بین درباریان و افراد حاضر در یک ترکیب نیم دایره‌ای قرار گرفته‌اند.
بر تخت نشستن کیکاووس در شاهنامه بایسنقری نیز نشان می‌دهد که تصویر از سه مضمون اصلی انسان و طبیعت و نقش کلیدی عالم خیال(عنصر اصلی نگاره) در قالب تخیل روایتگر تشکیل شده است.
شاهنامه‌ی بزرگ ایلخانی، نقطه اوج و درخشش نگارگری عهد ایلخانی متعلق به مکتب تبریز اول در زمان حکومت ابوسعید واپسین حاکم مغول است که بیشتر با توجه به تأثیرپذیری هنری از چین در کلیت تصویر، همچنین آموزه‌های بین‌النهرینی، در نحوه ترسیم صورت و اندام و تأثیرات بیزانسی و هلنی در فرم چین و شکن‌دار لباس‌ها شکل گرفته است. شاهنامه‌ی بزرگ ایلخانی، بیشتر، داستان‌های حماسی و مبارزات تن به تن با جانوران شگفت‌انگیز و مجالس سوگواری را شامل می‌شود.
شاهنامه‌ی بایسنقری، به اوایل قرن هشتم، مکتب هرات و زمان حکومت بایسنقر میرزا ـ شاهزاده تیموری ـ تعلق دارد. مکتب هرات یکی از مکاتبی است که سبک خاص ایرانی در آن به وضوح دیده می‌شود و در نگاره‌های شاهنامه بایسنقری به انعکاس سبک زیبای درباری، ترکیب‌بندی‌های مستحکم و هویت ویژه ایرانی در ترکیب‌بندی می‌پردازد.
وجود هستی‌‌شناسانه آیین و تأثیر آن بر نمایش‌های شرقی، از رئالیسم تا جریان سیال ذهن، انتخابات و مبارزات انتخاباتی، از رسانه تا مخاطب، بررسی عوامل فردی و اجتماعی موثر بر گرایش دانش‌آموزان به فعالیت‌های فرهنگی و هنری، ساماندهی الگوی گردشگری در استان مازندران و باستان‌گرایی یا شیوه علمی از دیگر مطالب این ماهنامه تخصصی است.





ارسال توسط سورنا

بنام خدا


داستان‌های ادبی کلاسیک: مرزبان نامه 2
داستان خسرو انوشيروان با خر آسيابان



سورنا لطفی‌نیا :
آورده‌اند كه، خسرو انوشيروان، به شوند(:سبب) مردم‌داری و دادگستری، كه در سرشت او بود، برای آنكه روزگار مردم خوب بگذرد و كسی بر ديگری ستم نكند هركاری انجام می داد. او می دانست كه اگر ستم ديدگان، خودشان نتوانند داد خود را بستانند، ديگران اين كار را به خوبی برای آنها انجام نمی دهند و در دادخواهی آنها كوتاهی می شود. بنابراين، دستور داد تا رسنی(بندی) از ابريشم بتافتند و زنگهايی به آن آويختند، و آن را به نزديک اتاق او بستند، تا هر ستمديده‌ايی كه جويای دادخواهی است، آن رسن را كشيده و زنگها را بزند تا خسرو خود به كارش رسيدگی كند.روزی كه پيرامون كاخ از مردم تهی شده بود، خری از آنجا گذشت. خر كه به شوند ناتوانی و لاغری، خارش در پوستش افتاده بود، برای خاراندن خود، بدنش را به ديوارهای كاخ می ماليد كه به رسن خورد و زنگها را زد.انوشيروان كه هميشه در انديشه‌ی مردم بود، برای دادخواهی از جای برخواست و به ايوان كاخ رفت. هنگامی كه نگاه كرد، آن خر را ديد. پرسيد صاحب اين خر‏ٌٌُِ‏ چه كسی است؟ گفتند كه خر آسيابان است كه پير و لاغر شده و از كار افتاده و از بار كشيدن فرو مانده، و آسيابان از آن دست كشيده، و او را از خانه رانده است.پس خسرو دستور داد تا آسيابان، خر را به خانه برده ومانند هميشه به او آب و علف بدهد وتا هنگام مرگ او را نرنجاند و به كار نگيرد. سپس دستور داد تا در شهر آواز دهند كه: «هر كس چارپايی را در جوانی دركار داشته است، بايد او را در هنگام پيری از خانه نراند و نكشد.»

«مرزبان نامه» نوشته‌ايست پندآموز، دربرگيرنده‌ی ٩ فصل، كه آن را «مرزبان بن رستم شروين» از شاهزادگان تبرستان، درسال‌های پايانی سده‌ی چهارم هجری مهی(:قمری) نوشته است. اين كتاب را «سعدالدين وراوينی» در سال‌های نخست سده‌ی هفتم مهی، تصحيح كرده است.  






ارسال توسط سورنا

بنام خدا

همزمان با برگزاری همايش ASMEدر كشور آمريكا
درخشش جوان زرتشتی در بزرگترين كنفرانس مهندسی مكانيک جهان



خبرنگار امرداد - اشکان خسرو پور :

 

نوشتار جوان زرتشتی به بزرگترين كنفرانس مهندسی مكانيک جهان راه يافت.
ويشتاسب به‌آ‏فرين، جوان زرتشتی كه در رشته‌ی مكانيک، گرايش «جامدات»‌ در دانشگاه سراسری يزد، درس می خواند، بايد براي ارايه‌ی نوشتارش در زمينه‌ی «اتلاف بار از واگن‌های باربری قطار به واسطه‌ی باد»، در كنفرانس ASMEكه ماه آينده در دنور آمريكا برگزار خواهد شد، شركت كند.
اين جوان ٢٢ ساله در گفت‌وگو با خبرنگار امرداد دراين باره گفت: «طرح ما كه نزديک به ٣ ميليون تومان هزينه‌ دربرداشته، به بررسی اتلاف انرژی كه به واسطه وزش باد بر واگن‌های قطار اعمال می شود، خواهد پرداخت. اين طرح با ياری محمد جهانمهر، يكی از دوستانم و با راهنمايی «جليلی» و «فقيه»، دو تن از استادان دانشگاه سراسری يزد، پس از گذشتن نزديک به يک سال و دو ماه آزمايش و پژوهش به پايان رسيد.»
آن‌‌گونه كه اين نوجوان زرتشتی می گويد، كنفرانس
ASME هر ساله پذيرای كسانی است كه در زمينه‌ی دانش مكانيک، سخن تازه‌ای برای گفتن داشته باشند، خواه دانشجو باشند يا استاد دانشگاه.
بخشی از هزينه‌های اين پژوهش از سوی پارک علم و فناوری يزد پرداخت شده است.
كنفرانس
ASME، بزرگترين كنفرانس مهندسی مكانيک جهان، همايشی در راستای بهبود وضعيت زندگی در جهان است. اين همايش می كوشد تا با پذيرش نوشتارهايی در زمينه‌های گوناگون مهندسی مكانيک وضعيت زندگی انسان را بهبود ببخشد.






تاريخ : شنبه 16 مهر 1390برچسب:مکانیک,ویشتاسب به آفرین,asme,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


در ميان رسانه‌ها
پژوهشگران آلمانی «آذرگشسب» را مرمت می‌کنند



خبرنگار امرداد - آفتاب یزدانی :

مجموعه‌ی جهانی آذرگشسب يا تخت سلیمان با همکاری گروه طراحی سازه دانشگاه درسدن آلمان  مرمت خواهد شد.
به گزارش مهر، فرهاد عزیزی، سرپرست پایگاه دايمی مجموعه جهانی تخت سلیمان گفت: «بر پايه‌‌ی این موافقت‌نامه که در تکاب به امضا رسیده است، قرار است طرح حفاظت از ایوان خسرو در این مجموعه، به عنوان مهم‌ترین بخش آن تهیه و اجرا شود ».
به گفته‌ی وی همکاری در بهسازی بخش‌های دیگر این مجموعه‌ی جهانی در پنج سال از دیگر بخش‌های این پيمان‌‌نامه‌ی همکاری با این دانشگاه آلمانی است.»
سرپرست این گروه متخصص آلمانی پرفسور «ولفرام یگر»، مدیر گروه طراحی سازه دانشکده معماری دانشگاه در‌سدن خواهد بود که تا‌کنون در بهسازی سازه‌های تاریخی جهانی همچون ارگ بم همكاری داشته است .
پرفسور ولفرام یگر، مدیر گروه طراحی سازه دانشگاه در سدن آلمان نیز در این نشست گفت: مطالعه این طرح امسال آغاز و اجرای آن سال آینده به پايان می‌رسد و داربست‌هایی که برای نگهداری آن‌ها از سال‌ها پيش برپا شده است، برداشته می‌شود .
تخت سلیمان یا شهر شیز باستاني در ٤٥ کیلومتری شمال خاوري(:شرقی) شهرستان تکاب در یک دره‌ی سرسبز در بلندی ٣٠٠٠ متری، سرشار از جاذبه‌های بی همتای طبیعی- تاریخی است.
ویرانی‌های به‌جا مانده از آتشکده آذر‌گشنسب بر پیرامون دریاچه‌ای همیشه جوشان و بر روی صخره‌ای سنگی برآمده از رسوبات آهکی دریاچه، در میان برج و باروی سنگ، آثار معماری ويژه مانند چهارتاقی آتشکده و سازه‌های آیینی وابسته به آن، نیایشگاه آناهیتا، کاخ‌های روزگار ساسانی و ساختمان‌هایی از زمان ایلخانی قرار دارد.
این ناحیه همان شهري است كه در نوشته‌های پهلوی به نام «گنجک» خوانده شده، گیتا‌نویسان عرب آن را «شیز» گفته‌اند، گذشته‌‌نگاران رومی و یونانی «گزکا» نوشته‌اند و حمدالله مستوفی آن را به زبان مغولان «ستوریق» گفته است که امروزه همه‌ی این آثار را تخت سلیمان می‌نامند.
سازهای برجای مانده از زمان اشکانیان، ساسانیان و ایلخانان مغول در اینجا یافت شده است. مهم‌ترین يادگار به‌جا مانده در آن، آتشکده و تالارهای روزگار ساسانی است.
گستره‌ی باستانی تخت سلیمان در آذربایجان غربی، چهارمین اثر تاریخی است که در سياهه‌ی(:فهرست) آثار میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.






ارسال توسط سورنا

بنام خدا

خواص سیب زمینی ارغوانی
خواص سیب زمینی ارغوانی

متخصصان تغذیه در آمریكا می‌گویند: مصرف سیب‌زمینی ارغوانی به كاهش فشارخون كمك می‌كند....
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این متخصصان دریافته‌اند افرادی كه سیب‌زمینی ارغوانی پخته شده در مایكروفر را دو نوبت در روز و به مدت یك ماه مصرف می‌كنند، فشارخون آنها 3 تا 4 درصد پایین می‌آید.
جو وینسون از متخصصان دانشگاه «اسكرانتون» در پنسیلوانیا دراین‌باره اظهار داشت: تاثیر مثبت این نوع سیب‌زمینی در كاهش فشارخون به دلیل غلظت بالای آنتی اكسیدان‌های موجود در آن است. آنتی اكسیدان‌ها از بدن در برابر رادیكال‌های آزاد یا مولكول‌هایی كه می‌توانند به سلول‌های سالم آسیب‌ برسانند، محافظت می‌كند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وینسون می‌گوید: وقتی از سیب‌زمینی حرف می‌زنیم مردم به یاد یك نشاسته چاق كننده‌ می‌افتند كه عاری از كالری است اما اگر این ماده غذایی سرخ نشده و با كره و مارگارین و سس تهیه نشود در واقع هر یك عدد سیب‌زمینی حاوی 110 كالری انرژی و مقادیر زیادی از فوتوكمیكال‌های مفید و ویتامین‌ها است.
این یافته در نشست ملی انجمن شیمی آمریكا در دنور ارائه شده است.





تاريخ : شنبه 16 مهر 1390برچسب:سیب,زمینی,سیب زمینی ارغوانی,سیب زمینی,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

پیام بیل گیتس و اوباما برای درگذشت آقای جابز


شرکت اپل اعلام کرده که استیو جابز، مدیرعامل سابق این شرکت و یکی از بنیانگذاران آن که اخیرا به علت بیماری کناره گیری کرده بود، درگذشته است.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در بیانیه ای نسبت به آقای جایز که او را "یکی از بزرگترین نوآوران آمریکا" خواند ادای احترام کرده است.
کامپیوترهای مکینتاش، "آی فون"، "آی پاد" و "آی پد" از محصولاتی است که استیو جابز در تولید و عرضه آنها به بازار نقش مهمی داشته و از طریق این محصولات پرطرفدار، اپل را به یکی از پرسودترین شرکت های آمریکا و دنیا تبدیل کرده است.
شرکت اپل طی بیانیه ای اعلام کرده است: "اپل یک نابغه بینش ور و مبتکر و جهان یک انسان خارق العاده را از دست داد."
اپل می گوید که آقای جابز روز چهارشنبه از دنیا رفت. او ۵۶ ساله بود.
بنا بر گزارش ها، استیو جابز به سرطان لوزالمعده مبتلا بود.
مرگ آقای جابز یک روز پس از رونمایی نمونه جدید تلفن همراه آیفون رخ داده است.
استیو جابز از ماه ژانویه سال جاری در مرخصی بسر می برد.
او در نامه استعفای خود نوشته بود: "همواره گفته ام اگر روزی فرا برسد که نتوانم به وظایف و انتظاراتی که از من به عنوان مدیرعامل اپل می رود عمل کنم، خودم اولین کسی خواهم بود که این موضوع را به شما اطلاع خواهم داد. متاسفانه این روز فرا رسیده است."
استیو جابز از بنیانگذاران اپل در سال ۱۹۷۶ بود اما در سال ۱۹۸۵ آن را ترک کرد.
وی در سال ۱۹۹۷ به اپل بازگشت و در سال ۲۰۰۰ بار دیگر مدیریت تمام وقت آن را به عهده گرفت.
تیم کوک، یکی از مدیران ارشد اپل، پس از آقای جابز مدیرعامل جدید اپل شده است.
استیو جابز در اواخر ماه ژوئن سال ۲۰۰۹ پس از یک مرخصی درمانی شش ماهه فعالیت های کاری خود را مجددا آغاز کرده بود.
پزشکان در سال ۲۰۰۴ تشخیص دادند که آقای جابز به سرطان لوزالمعده مبتلاست.
واکنش ها
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در بیانیه ای ضمن ابراز اندوه از مرگ استیو جابز نوشت: "استیو یکی از بزرگترین نوآوران آمریکا بود - آنقدر شجاعت داشت که طور دیگری بیاندیشد، آنقدر جسارت داشت که بداند می تواند جهان را تغییر دهد، و آنقدر استعداد داشت که آن را عملی کند."
او نوشت: "او با ساختن یکی از موفق ترین شرکت های جهان از پارکینگ خانه اش، روحیه خلاق آمریکایی را به نمایش گذاشت. او با شخصی کردن کامپیوترها و قرار دادن اینترنت در جیب ما، انقلاب اطلاعات را نه تنها قابل دسترسی بلکه شهودی و لذت بخش کرد.... استیو دوست داشت بگوید هر روز را طوری زندگی می کند که انگار آخرین روز زندگی اش است. به همین خاطر، او زندگی را دگرگون کرد، بعضی صنایع را از نو تعریف کرد، و به یکی از نادرترین دستاوردها در تاریخ بشر دست یافت: او شیوه دیدن جهان برای هر یک از ما را عوض کرد."
"جهان یک انسان صاحب بینش را از دست داده است. و شاید هیچ تعریفی بالاتر از این نباشد که بخش بزرگی از جهان از طریق دستگاهی که او اختراع کرد از درگذشت او آگاه شد."
آقای اوباما با لورن همسر آقای جابز و خانواده او ابراز همدردی کرد.
بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت از رقبای بزرگ اپل نوشت: "جهان به ندرت شاهد کسی با این همه تاثیر است. تاثیر کارهای او تا نسل ها احساس خواهد شد. برای کسانی که مثل که با او کار کرده اند، این افتخاری فوق العاده بوده است."
آرنولد شوارتزنگر هنرپیشه و فرماندار سابق کالیفرنیا نوشت: "استیو هر روز زندگی اش رویای کالیفرنیا را زندگی کرد و جهان را تغییر داد و به همه ما الهام بخشید."
مارک اندرسون سرمایه گذار نوشت: "استیو بهترینِ بهترین ها بود. مثل موتزارت و پیکاسو، شاید هرگز مثل او زاده نشود."






تاريخ : پنج شنبه 14 مهر 1390برچسب:آی فون,آی پد,سرطان لوزالمعده,لوزالمعده,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

استیو جابز- مردی که در ذهن‌ها می‌ماند

 

اپل، یک نابغه افسانه ای و دنیا یک انسان خارق‌العاده را از دست داده‌است. بعضی از ما که شانس آشنایی از نزدیک با استیو را داشته‌ایم داغدار از دست‌دادن یک دوست صمیمی و یک مدیر با روحیه هستیم. بنا کردن چنین شرکتی فقط از او بر می‌آمد و روح او همیشه پایه‌ای برای استواری اپل خواهد بود.

( متن اعلام شده اپل پس از مرگ استیو جابز )



استیو جابز
(1955-2011)




تاريخ : پنج شنبه 14 مهر 1390برچسب:استیو جابز,اپل,استیو,جابز,,
ارسال توسط سورنا
ارسال توسط سورنا

 

مطنجن مرغابی (گیلان)

 

مطنجن مرغابی (گیلان)

 

  مواد لازم برای 6-7 نفر


ادامه مطلب...

تاريخ : پنج شنبه 14 مهر 1390برچسب:مطنجن مرغابی,رب انار,دیگ,خورش,پنیر حبشی,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 

 
کمی عدالت...

http://up.iranblog.com/images/eg7c8qj2qinuclfsf6e.jpg
 اگر من با گوگل ارث در اینترنت کعبه را پیدا کرده و ماوس را هفت بار دور آن بچرخانم، و این همه پول خانواده هاى بدبخت ایرانى را خرج رفتن آنجا نکنم و در شکم گنده پادشاهان کثیف عربستان نریزم.؟؟؟.. حج حساب میشه یا نه ؟ من حاجی میشم یا نه...?? دلم لک زده برا یک کم خرد ایرانى ......اما کو خرد ....؟؟؟ تا دلت بخواد بجاش خرافه است.......!!!!!




تاريخ : پنج شنبه 14 مهر 1390برچسب:کعبه,گوگل,گوگل ارث,ارث,ماوس,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

  در ميان رسانه‌ها
نماينده يونسكو به ديدار برج قابوس می آيد
   
 
سليمان لطفی نيا :
عكس از اينترنت«محمد‌تقی قزل سفلی»، معاون سیاسی اجتماعی فرماندار گنبدکاووس به نزديک بودن سفر نماینده‌ي یونسکو به این شهرستان برای بازدید از بلندترین برج آجری جهان، برای بررسی پيش‌زمينه‌های ثبت جهانی گنبد قابوس خبر داد.
«محمد‌تقی قزل سفلی»، گفت: «نماینده‌ي یونسکو برای بازدید از وضعیت بلندترین برج آجری جهان و روند آزادسازی پيرامون برج قابوس شهريور ماه به شهرستان گنبدکاووس خواهد آمد از همين روي همه‌ي دستگاه‎های اجرایی درگير آزادسازی گستره‌هاي پيراموني برج قابوس، باید همکاری و همراهي كنند و هر چه زود‎تر تعهدات خود در این زمینه به انجام رسانند.»
به گزارش مهر، واپسين تلاش‌های مسوولان براي آن‌كه برج گنبدقابوس بتواند ثبت جهاني شود در چند روزمانده به سفر نماينده‌ی يونسكو به ايران، اميد به ثبت جهاني شدن اين سازه‌ی بي‌مانند را افزايش داده‌است.
او گفت: «پس از نشست‌هاي گوناگون و توافق‌هاي انجام شده، ادارهاي آموزش و پرورش، تربیت‌بدنی و شرکت توزیع برق، پايبند شدند که  ساختمان‌های پيرامون برج که در اختیار آن‌ها است را به میراث فرهنگی و گردشگری واگذار کنند، که این کار انجام شد و در آييني با حضور معاونان استاندار و فرماندار شهرستان گنبدکاووس و مسوولان مربوطه، كار نابودسازی تالارهای ورزشی و تالار فرهنگی هنری آموزش و پرورش در همان روز آغاز شد.»
او افزود: «ويران‌سازی تالار‎های ورزشی به شوند كارهای هیات‎های ورزشی شهرستان  کامل انجام نشد که بايد هر چه زود‎تر این كار انجام بگیرد.»
گنبدقابوس به عنوان بلندترین برج آجری جهان تنها اثر شمال کشور است که ثبت جهانی می‌شود، این اثر سازه‌اي تاریخی از سده‌ی چهارم هجری است.




تاريخ : پنج شنبه 14 مهر 1390برچسب:برج قابوس,قابوس,برج,قزل,قزل سفلی,سفلی,,
ارسال توسط سورنا
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

با عرض پوزش از هم میهنان گرامی !
 

اصفهانیه
 
 
یه اصفهانیه رو به جرم قتل زن و مادر زنش داشتن محاكمه می‌كردن!
قاضی بهش می‌گه: شما مظنون به قتل همسرتون توسط ضربات چكش هستید!
یهو یكی از افراد بسیار محترم جامعه از پشت دادگاه داد می‌زنه: ای كثافت بی شرف
دوباره قاضی می‌گه: در ضمن شما مظنون به قتل مادر زنتان با ضربات چكش هم هستید
دوباره اون فرد محترم می‌گه: ای آشغال كثیف
قاضیه این دفعه دیگه عصبانی می‌شه و می‌گه: آقای فرد محترم جامعه! می‌دونم كه به خاطر این بی رحمی و جنایت چقدر از این آقا بدتون میاد، اما اگه یك بار دیگه از این حرفای رکیک بزنین ناچار می‌شم كه از دادگاه اخراجتون كنم!
فرد محترم می‌گه: مساله این نیست كه ازش بدم میاد، مشكل اینه كه من 15 ساله‌ كه همسایه‌ی اینام و در طی این 15 سال هر وقت خواستم ازش چكش قرض بگیرم، گفته كه ما چكش نداریم!


اصفهانیه 25 تومانی تو دستش عرق می كنه، می گه هرچی گریه كنی خرجت نمی كنم

بلیط های اصفهان از 20 تومن به 10 تومن كاهش پیدا می كنه، اصفهانیا اعتراض می كن. ازشون می پرسن واسه چی اعتراض كردین می گن چون قبلا كه پیاده می رفتیم 20 تومن به نفعمون بود، اما حالا 10 تومن بهنفعمونه!!

اصفهانیه به پسرش می گه وقتی می خوای با نامزدت بری سینما، داخل سینما باهاش قرار بذار، تا اون پول بلیط خودش رو خودش بده! پسره می گه: اِاِاِاِاِ، پس پول بلیط منو کی حساب کنه؟

به اصفهانیه میگن انگیزه ات چیه هی کنکور می دی؟ میگه: به خاطر ساندیس و کیک!

اصفهانی ها وقتی مهمان براشون میاد این طوری تعارف می کنند: لطفا این میوه ها را هم ملاحظه بفرمایید





تاريخ : پنج شنبه 14 مهر 1390برچسب:کثیف,اصفهانیه,اصفهان,,
ارسال توسط سورنا

ویژگی کلیدی که خانم‌ها در آقایان می‌جویند

در یک تحقیق آنلاین جدید بر روی زنان، از 40 ویژگی، زنان 5 ویژگی که در مرد ایدآل می‌بینند را انتخاب کردند. برای اینکه بدانید این ویژگی‌ها چه هستند، چرا تا این اندازه اهمیت دارند و چطور خانم‌ها می‌توانند به این سرعت و راحتی این ویژگی‌ها را در مردی ارزیابی کنند، مقاله را تا انتها مطالعه کنید.



ادامه مطلب...

تاريخ : پنج شنبه 14 مهر 1390برچسب:هوش,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

مزار شمس گلباران می شود

مزار شمس گلباران مي‌شود


همايش "مولانا در آيينه شمس" روز پنجشنبه با حضور مهمانان داخلی و خارجی در خوی برگزار می شود.


میهمانان همایش «مولانا در آینه شمس» از روز چهارشنبه 13 مهرماه وارد خوی می‌شوند و این همایش فردا با گلباران مزار شمس به طور رسمی آغاز می‌شود.

 دبیر اجرایی همایش «
مولانا در آینه شمس» گفت: این همایش روز پنجشنبه 14 در شهر خوی آغاز می‌شود که سرآغاز آن گلباران مزار شمس تبریزی از ساعت 9 صبح خواهد بود.

علی محبوبی،افزود: در ادامه همایش تخصصی «
مولانا در آینه شمس» آغاز می‌شود که تعدادی از مولاناپژوهان از جمله کریم‌ زمانی، غلامحسین ابراهیمی دینانی، توفیق سبحانی، مشهور و محمدجواد ادبی و ... سخنرانی‌های علمی خود را ارائه می‌کنند .

" همچنین چند مقام مسئول چون استاندار آذربایجان غربی، استاندار قونیه، محسنی، رئیس دانشگاه آزاد واحد خوی، مسئولانی از شهر نیشابور و ... به ایراد سخن خواهند پرداخت."

دبیر اجرایی همایش «
مولانا در آینه شمس» به اجرای تصنیف توسط علی جهاندار اشاره کرده و گفت: عصر فردا هم مراسم اهدای کلید طلایی شهر خوی به شهرداران نیشابور و قونیه و اجرای موسیقی گروه استاد ذوالفنون را خواهیم داشت.

محبوبی اشاره کرد: از ظهر امروز چهارشنبه 13 مهرماه میهمانان همایش از شهرهای تهران و نیشابور و کشور ترکیه وارد خوی می‌شوند.

رایزن فرهنگی ترکیه در ایران، شهردار قونیه، رئیس بارگاه
مولانا، رئیس و معاون دانشگاه سلجوق و والی قونیه، علی عسگری معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سیدطه مرقاتی، نایب رییس بنیاد شمس و مولانا، موید حسینی‌صدر نماینده مجلس و عضو بنیاد شمس و مولانا، محمدجواد ادبی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، شهردار نیشابور، رییس شورای شهر نیشابور، رییس دانشگاه آزاد نیشابور و تعدادی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه، از جمله میهمانان همایش هستند.

منبع: مهر





تاريخ : پنج شنبه 14 مهر 1390برچسب:شمس,مولانا,موسیقی,,
ارسال توسط سورنا

 امروز 14 مهر ماه 

 

http://marshal-modern.ir/Archive/2011/2/27/16fb83091e01.jpg

از کودک فال فروشی پرسیدم چه میکنی!؟ گفت به آنان که در دیروز خود مانده اند فردا را میفروشم..!!



ادامه مطلب...

تاريخ : پنج شنبه 14 مهر 1390برچسب:ال روز 14 مهر,مابانه,انفجار,پری,دیو,پیچ,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


در ميان رسانه‌ها
ايران بر سكو‌های پايانی جدول جهانی صنعت گردشگری

رتبه ١١٤ ايران در ميان ١٣٩ كشور جهان

سليمان لطفی نيا :

برپايه‌ی گزارش سالانه «مجمع جهانی اقتصاد» در سال ٢٠١١ميلادی كه در زمينه‌‌ی رتبه‌بندی شاخص رقابت‌پذيری در صنعت گردشگری و سفر چاپ شده است، ايران در ميان ١٦ كشور منطقه خاورميانه و شمال آفريقا، رتبه‌ي پانزدهم را دارد و تنها كشور بحران‌زده‌ي ليبی پس از آن جاي دارد.
بنابر اين گزارش، كشورهای امارات، بحرين، قطر، اسراييل، تونس، عمان، عربستان، اردن، لبنان، مصر، مراكش، كويت، سوريه، الجزاير، ايران و ليبی به ترتيب رتبه‌های نخست تا شانزدهم را در زمينه‌ی رتبه‌بندی شاخص رقابت‌پذيری در صنعت گردشگری و سفر به خود ويژه كرده‌اند.
به گزارش شرق، مجمع جهانی اقتصاد در گزارش سالانه‌ی خود، ١٣٩ كشور جهان را بنابر گزينه‌های گوناگون همسو با گردشگری و سفر بررسی كرده است كه نتايج آن در يک كتاب 530 رويه‌ای با نام «سفر و گردشگری، گزارش رقابت ٢٠١١» و نام فرعی «فراتر از ركود» چاپ شده است.
«رابرت گرين هيل»، افسر ارشد بخش كسب و كار مجمع جهانی اقتصاد، در پيش‌گفتاری كه برای اين گزارش نوشته است، با اشاره به بحران اقتصادی كه شوند(:موجب) ركود در صنعت گردشگری جهان برای سال ٢٠٠٩ شده است، پيش‌بينی كرده كه كشورهای جهان با گذر از آن ركود در حال بهبود تدريجی شاخص‌های رقابت‌پذيری خود در زمينه‌ی گردشگری هستند.
 او در بخشی از اين پيش‌گفتار نوشته است: «در حال حاضر صنعت گردشگری  ٢/٩ درصد توليد ناخالص جهانی، ٨/٤ درصد از كل صادرات جهان و ٢/٩ درصد از كل سرمايه‌گذاریهای جهان را به خود ويژه كرده است.
كارشناسان مجمع جهانی اقتصاد برای برآورد درست داده‌ها، اين گزارش و اعلام رتبه‌بندی بيش از ٧٠ شاخص را برآورد كرده‌اند. در اين گزارش گزينه‌هايی همچون قوانين خط‌مشی و قوانين گردشگری و سفر، پايداری محيط‌‌زيست، ايمنی و امنيت، درمان و بهداشت، اولويت‌بندی سفر و گردشگری، زيرساخت‌های محيط كسب‌وكار، زيرساخت‌های حمل‌و‌نقل هوايی و زمينی، زيرساخت‌های گردشگری، زيرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، نرخ‌ها در صنعت گردشگری و سفر، شاخص‌های فرهنگی و منابع طبيعی و منابع انسانی در زمينه‌ی گردشگری، آموزش و پرورش، در دسترس بودن نيروی كار واجد شرايط، تمايل براي سفر و گردشگری، شمار اتاق‌های هتل، شمار شركت‌های بزرگ كرايه‌ی خودرو، باز بودن مرزها برای ورود گردشگران، نگرش مردم نسبت به گردشگران خارجی و چندين گزينه‌ی ديگر را بررسی كرده‌‌اند.
كارشناسان گزارش سالانه‌ی مجمع جهانی اقتصاد، جايگاه همه‌ی كشورها و از جمله ايران را در زمينه‌ی همه‌ی گزينه‌ها، برآورد كرده و در سنجش با ديگر كشورها اعلام كرده‌اند.
بر پايه‌ی اين گزارش در ميان ١٣٩ كشور جهان، ايران جايگاه ١١٤ را به دست آورده است. در ميان كشورهای همسايه‌ی ايران نيز، بهترين جايگاه در ميان ١٣٩ كشور به امارات متحده عربی رسيده است كه در اين رده‌بندی، كشور سی ام جهان شده است، پس از آن نيز كشور بحرين جايگاه ٤٠، قطر جايگاه ٤٢، اسراييل ٤٦، تونس ٤٧ و تركيه جايگاه پنجاهم را به دست آورده‌اند.
همچنين در اين رتبه‌بندی كشورهای ارمنستان جايگاه ٩٠، تاجيكستان ١١٨ و آذربايجان جايگاه هشتاد و سوم را از آن خود كرده‌اند. در اين گزارش وضعيت دو كشور همسايه ايران در خاور(:شرق) و باختر(:غرب) يعنی افغانستان و عراق، برآورد نشده و از آمارهای آن‌ها در اين جدول خبری نيست. تنها كشوری كه وضعی بدتر از ايران دارد، پاكستان است كه ١١ پله، از ايران پايين‌تر است. تهيه‌كنندگان گزارش همچنين درصد رشد سالانه‌ی ايران را در زمينه صنعت گردشگری و سفر تا سال ٢٠٢٠،
 ٤/٤ درصد پيش‌بينی كرده‌اند، همچنين پيش‌بينی درصد رشد سالانه‌ی توليد كار در اين زمينه، تا اين تاريخ نيز دو درصد اعلام شده است.






تاريخ : چهار شنبه 13 مهر 1390برچسب:گردشگری,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

سالروز بر‌تخت نشستن داريوش بزرگ



  نگار پاكدل :

  داريوش هخامنشي، پسر ويشتاسپ از بزرگان پارس در نخستين روز از جشن‌ مهرگان در سال ٥٢٢ پيش از ميلاد، به كمک سران هفت خانواده‌ی اشرافی پارسی بر تخت شاهی تكيه زد و مدت ٣٦ سال شاهنشاه ايران بود. ديروز، بنابر برابرگذاری های تاريخی، برابر بود با برتخت‌نشينی داريوش‌شاه.
در سنگ‌نبشته‌ی بيستون، داريوش بزرگ دباره‌ی به دوش گرفتن جايگاه پادشاهی اين‌گونه می گويد: «به خواست اهورا‌مزدا من شاه هستم، اهورا‌مزدا پادشاهی را به من ارزانی داشت.»
داريوش پس از بر‌تخت نشستن،‌ شورش‌های درون‌كشوری را فرونشاند و نظام شاهنشاهی را استواری بخشيد و سرزمين‌هايی چند به اين شاهنشاهی افزود.
 تخت جمشيد به دستور داريوش بزرگ، كار ساختش، آغاز شد هرچند كه ساختش، بيش از ١٠٠ سال به درازا انجاميد. از ديگر كارهاي ارزنده‌ي داريوش مي‌توان به ساخت آبراهي اشاره كرد كه درياي سرخ را به رود نيل پيوند مي‌داده است، (همان كانال سوئز است) اين كاري بزرگ و بي‌گمان يكي از شاهكار‌هاي مهندسي جهان باستان است.
او ارتشي نيرومند، گرد آورد و سپاهي با نام سپاه جاويدان كه شمار سربازان آن‌ به10 هزار تن مي‌رسيد و هيچگاه از شمار آنان كم نمي‌شد(چرا كه بسيار زود جاهاي خالي را پر مي‌كردند)‌، پايه گذارد.
رخدادنگاران به داريوش، فرنام(:لقب) بزرگ داده‌اند چرا‌كه پس از او، بسياري از فرمانروايان تاريخ همچون اسكندر، پادشاهان سلوكي، پادشاهان ساساني و خلفاي بني‌اميه و بني‌عباس هريك به گونه‌اي از روش كشورداري داريوش بزرگ الگو‌برداري كرده‌اند. 
به نقل از كتاب تاريخ ايران دوره هخامنشيان‌(به برگردان مرتضا ثاقب‌فر)؛ افلاتون در هفتمين نامه‌ي مشهور خود، اشاره‌ي گذرايي كرده كه: «‌داريوش قانون‌گذار بزرگ ايران باستان بوده است و از اين رو توانست  شاهنشاهي خود را حفظ كند، چراكه او فرمان داد اهميت قوانين نوشته شده‌ي موجود، بررسي و شناخته شود.»
پايه‌گذاری دستگاه منظم اداری در ايران
برجسته‌ترين ويژگي داريوش بزرگ به عنوان يك فرماندار، توجه شخصي بود كه به كارهاي سلطنتي داشت،آن‌گونه كه پيداست وي شماري كارمند متخصص در امور ايالت در اختيار داشته باشد كه يا آن‌‌ها را به عنوان رايزن(:مشاور) نزد خود نگاه می داشت يا به عنوان ماموران خود (برای اقدام) گسيل می كرد.
در زمان فرمانروايی داريوش‏ ٢٥ كشور جز شاهنشاهي ايران بودند. در همه‌ي اين ٢٥ كشور پول ايران رايج بود و ايرانيان در اين كشورها داراي احترام بودند.
داريوش بزرگ ناسيوناليسم ايرانی را پايه گذارد. وی بر ايرانی بودن همه‌ی كارها پافشاری و تعصب می ورزيد.
 آرامگاه داريوش بزرگ در مرودشت فارس در نقش رستم است.






ارسال توسط سورنا

بنام خدا


قطار جان تپه باستانی دامغان را گرفت

 

تپه ‌ای ٧هزارساله، قربانی قطار

 



خبرنگار امرداد - آفتاب یزدانی :

 

تپه‌ی ٧هزار ساله‌ی «تپه حصار» در شهر دامغان با گذر شبانه‌روزی ده‌ها قطاری که از تهران به مشهد می‌روند، ویران شده است به‌گونه‌ای که اکنون دیگر اثری از کاخ ساسانی این گستره، دیده نمی‌شود.
در کتاب شهر دامغان که 50 سال پیش به كوشش شماری از پژوهشگران همچون دکتر ملک شهمیرزادی و بهزادیان نوشته شده درباره‌ی این تپه تاریخی آمده که کاخی ساسانی در سال‌های 1310 تا 1311 پیدا شده و بسیاری از بخش‌های آن سالم است. به هر روی اکنون با این آمد و شدهای قطار، اثری از این کاخ ساسانی نیست.
به گزارش مهر، تپه‌ی تاریخی معروف به حصار در جنوب شهر دامغان استان سمنان از آن دوران تمدن پیش از تاریخ از هزاره‌ی چهارم تا هزاره‌ی نخست پیش از میلاد است. در این تپه، سفال خاکستری یا سیاه درخشان هست که نشانه‌ی عصر آهن در ایران است.
با آغاز نصب ریل‌های راه‌آهن قطار تهران ــ مشهد و گذر از شهر دامغان، راه ریل‌ها از روی تپه حصار گذشت. تپه‌ای که نشان از تمدنی هفت هزار ساله است.
مسوولان وقت سازمان میراث فرهنگی در سال 73 برای ساخت این خط با دریافت ‪ صد میلیون ریال غرامت، مجوز قانونی ساخت آن را صادر کردند
.
این در حالی است كه باستان‌شناسان بر این باورند که اگر کاوش‌ها در این گستره، با جدیت بیشتری دنبال می‌شد، بخش‌های تاریكی از زندگی این دوره‌ی تاریخی آشکار می‌شد.
‌تپه‌حصار دارای 12 هکتار زمین باستانی است که با محدوده‌ی باستانی پیرامون آن به 81 هکتار نیز می‌رسد اما از این میزان تنها نزدیك به هشت هکتار زیر کشت نیست! ریل قطار نیز درست از میانه‌ی همین زمین می‌گذرد. حتا در این گستره هیچ نگهبانی نیز نیست تا دست‌كم موتورسواران، این تپه را به پیست موتور‌سواری تبدیل نکنند.
در این تپه باستانی هنوز هم می‌توان تکه‌هایی از ظر‌ف‌ها و آبکش‌های قدیمی و سفال‌های خاکستری رنگ فراوانی را پیدا کرد.
حتا در این گستره، ساختمانی از دوره‌ی قاجاریه نیز بود که دیگر اثری از آن هم نیست.
پیش از این، مدیر کل راه‌آهن شمال‌شرق  گفته بود: «امکان ایجاد راه جدیدی در این منطقه وجود ندارد. چون این خط در نزدیکی ورودی ایستگاه است و نیازی به صرف هزینه‌های کلان و ایجاد مسیر جدید نیست.»

 

 
 





تاريخ : چهار شنبه 13 مهر 1390برچسب:قطار,تپه حصار,دامغان,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

هم‌زمان با آیین گشایش جشنواره‌ی روز جهانی گردشگری، سپاسداری شد

 

همكیش زرتشتی، مدیر نخستین آژانس گردشگری ایران

 



خبرنگار امرداد - میترا دهموبد :

دیروز، ٥ مهرماه، برابر بود با روز جهانگردی و آغاز هفته‌ی گردشگری. به همین مناسبت در تهران در كاخ گلستان، بزرگان و دست‌اندركاران صنعت گردشگری كشور، گرد هم آمده بودند تا آغازگر جشنواره‌ی گرامیداشت روز جهانی جهانگردی و هفته‌ی گردشگری استان تهران باشند.
در این آیین از رشید بهرامشهری به عنوان مدیرعامل نخستین دفتر مسافرتی تهران و البته ایران، سپاسداری شد.
شركت خدمات مسافرتی ایرانتور كه در سال ١٣١٥ پایه‌گذاری شده‌است، نخستین شركت خدمات مسافرتی یا به زبان دیگر نخستین آژانس مسافرتی ایران، بوده است. رشید بهرامشهری، این همكیش، كه اكنون ٤٠ سال است، مدیریت این آژانش را بر دوش دارد، دیروز در جشنواره‌ی گرامیداشت روز جهانی جهانگردی و هفته‌ی گردشگری استان تهران، سپاسنامه(:تقدیرنامه) گرفت.
محمد‌ابراهیم لاریجانی، مدیركل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان تهران، پیش از دادن این سپاسنامه، با اشاره به این‌كه برای پیدا كردن نخستین آژانس مسافرتی ایران، جستجوهای بسیار كرده و توانسته‌اند سه آژانس كه كهن‌ترین بوده را پیدا كنند، گفت: «‌اما از میان آن سه آژانس، ایرانتور، از همه كهنسال‌تر بود. ایرانتور نخستین دفتر خدمات مسافرتی ایران است.» به گفته‌ی وی سازمان، افزون‌بر شناسایی نخستین‌ها، در تلاش است تا ایرانتور را به عنوان نخستین دفتر مسافرتی، به ثبت ملی هم برساند.
رشید بهرامشهری نیز پس از گرفتن سپاسنامه، پشت تریبون رفت و گفت: «من از خداوند سپاسگزارم كه اكنون وامدار بخشی از تاریخ كشور هستم.» او با اشاره به چگونگی پایه‌گذاری ایرانتور، گفت: «نخستین تور گردشگری ایران را ایرانتور برگزار كرده است. این تور، یك تور یك‌روزه به آبعلی با هزینه‌‌ی ١٥٠ ریال بوده است.»
در آیین گشایش جشنواره‌ی گرامیداشت روز جهانی جهانگردی و هفته‌ی گردشگری استان تهران، افزون‌بر معرفی نخستین آژانس مسافرتی، از برترین سرمایه‌گذاران در بخش گردشگری، از هتل‌داران نمونه، از آژانس‌داران نمونه، از برترین خبرنگاران بخش گردشگری و...، سپاسداری شد.
در آیین آغازین این جشنواره، فریدون محمدی، معاون گردشگری سازمان میراث، محمد‌علی فرخ‌مهر، فرنشین اتحادیه‌هتل‌‌ها و هتل‌آپارتمان‌های استان تهران‌، محمد‌ابراهیم لاریجانی و تنی‌چند از نمایندگان مجلس، پیرامون مشكلات گردشگری ایران و كارهای در دست انجام برای گسترش گردشگری، سخن گفتند.
اجرای دونوازی دف و نی، اجرای موسیقی سنتی و اجرای ضرب‌زورخانه‌ای و آواز زورخانه‌ای از سوی استاد شیرخدا، از برنامه‌های این آیین بود.
در كاخ گلستان كه این جشنواره گشایش یافت، شماری غرفه‌ی عرضه‌ی خدمات مسافرتی و صنایع دستی استان تهران، برپا بود. این نمایشگاه در كاخ گلستان تا ١١ مهرماه، پذیرای دوستداران میراث فرهنگی و گردشگری كشور بود.
افزون‌بر آن، به مناسبت هفته‌ی فرهنگی گردشگری استان‌ها، استان اصفهان نیز با صنایع‌دستی، سوغات‌ها و فرهنگ دیرین این سرزمین با غرفه‌های رنگین از هنر ایرانی، در كاخ گلستان باشندگی داشت.
كاخ گلستان هر روز از ساعت ١٧ تا ٢٢ پذیرای دوستداران خواهد بود.


سپاسداری از رشيد بهرامشهری

مدير ايرانتور، نخستين دفتر مسافرتی ايران 

آيين سپاسداری از برترين‌ها در جشنواره‌ی روز جهانی گردشگری

موسيقی سنتی

اجرای آواز زورخانه‌ای

دونوازی دف و نی
فرتورها از مازيار اسدی است.

 





تاريخ : چهار شنبه 13 مهر 1390برچسب:دف,نی,ایرانتور,موسیقی سنتی,رشید بهرامشاهی,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

  در ميان رسانه‌ها
تغییرکاربری زمین‌های ساحلی و دریای قشم به مجتمع تجاری
  هيچ‌كس از اهالي ساحل قشم نظر نخواست
 
سليمان لطفی نيا :

 

عكس از اينترنتمنطقه آزاد قشم پروانه‌ی(:مجوز) ساخت مجتمع تجاری، در 35 هکتار از زمین‌های ساحلی و دریای «درگهان» را به بخش ويژه(:خصوصی) داده است.  ازاين‌رو، سواحل گلی «درگهان» که جاي تخم‌گذاری میگو است خشک شده و به جای آن پاساژهای تجاری و لوکس ساخته می‌شود.
به گزارش مهر؛ «سید مسلم دریانورد»، فرنشين‌(:ريیس) شورای شهر درگهان، در منطقه آزاد قشم گفت: «35 هکتار از زمین‌های ساحلی و بخش بزرگي از دریای عمان، قرار است به‌دست بخش ويژه استحصال شود و بخش ويژه در دریای درگهان خاک بریزد تا بتواند دریا را برابر ساحل کرده و روی آن مجتمع تجاری بسازد.»
از ديدگاه دريانورد، این 35 هکتار زمین به سه بخش تجاری، مسکونی و فضای سبز، بخش می‌شود، در حالي كه، در شهر درگهان قشم، هشت هزار و 400 مغازه كه بسياری از آن‌ها بيكار هستند، ساخته شده است. بنابراین با جمعیت ده هزار نفری درگهان می‌توان گفت که كمينه، برای هر یک نفر یک مغازه هست.وی درباره‌ي بندهای دیگر قرارداد بخش ويژه و سازمان منطقه آزاد قشم گفت: «این كار می‌بایست در صورت موافقت اهالی انجام می‌شد اما هیچ‌کس نظری از مردم درگهان در این مورد نخواسته است.»
وی ساخت مجتمع تجاری تازه‌تر، آن هم در دریا را بايسته ندانست و گفت: «چرا سازمان منطقه آزاد به‌جای این‌که به نيازهای  شهری درگهان برسد همه‌ی توجه‌اش را معطوف به ساخت مجتمع تجاری کرده است؟ براي نمونه، در این شهر که روزهاي تعطيل پر از مسافر می‌شود هنوز امکانات شهری خوبي در دسترس نيست.»
وی شهر درگهان را روستایی دانست، که بازارهای لوکس دارد و افزود: «سازمان منطقه آزاد قشم درآمدی که از مجتمع‌های تجاری درگهان به دست مي‌آورد را به شهر قشم داده و درگهان در این زمینه، بی‌بهره است. همچنین این میزان درآمد با آن‌چه که سازمان در درگهان هزینه می‌کند هرگز هم‌خوانی ندارد.»
دريانورد نگرانی خود را از ارايه‌نكردن طرح ارزيابی محيطی زيستی، از سوی  سازمان به  شورای شهر ابراز داشت و از اين‌كه اين طرح، ارزيابی زيست محيطي نشده باشد، هشدار داد.





تاريخ : چهار شنبه 13 مهر 1390برچسب:درگهان,قشم,لوکس,پروانه,مجوز,,
ارسال توسط سورنا
آخرین مطالب
آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی