به نام خداوند مهر آفرین
سال 14094 اهورایی، 7037 میترایی، 3753 زرتشتی، 2573 کوروشی (شاهنشاهی) و 1394 خورشیدی

بنام خدا

 

 استاد زبان و ادبیات فارسی در آيين بزرگداشت فردوسی:
  اثرپذيری بيش از ٥٠٠ شاعر غربی از شاهنامه فردوسی
    تاثير شاهنامه بر ویکتورهوگو، تورگنیف، لامارتین، بالزاک و بزرگان ادبیات جهان
 
  خبرنگار امرداد - شهداد حیدری :
استاد احمد تميم‌داري

  «از سده ی هجدهم تا بیستم میلادی، بیش از 500 شاعر باخترزمینی(:غربی) را می‌توان نام بُرد که از ادبیات فارسی و شاهنامه‌ی فردوسی اثر پذیرفته‌اند. "ویکتورهوگو"، "تورگنیف"، "لامارتین"، "بالزاک" و شمار بسیاری دیگر از بزرگان ادبیات جهان، از راه برگردان شاهنامه به زبان‌های اروپایی، با این کتاب بزرگ آشنا شدند. آن‌ها فردوسی و سخنوری همانند سعدی را بزرگ‌ترین سرایندگان خردگرایی می‌دانستند که روح آزادگی به مردم اروپا بخشیده‌اند. از همین رو بود که در اروپا آثار و نمایشنامه‌های بسیاری برپایه‌ی داستان‌های شاهنامه پدید آمد.»
 
آن‌چه بازگو شد بخشی از سخنان احمد تمیم‌داری، استاد زبان و ادبیات فارسی، درباره‌ی اثرپذیری ادبیات جهان از شاهنامه‌ی فردوسی بود. او که در دانشکده‌ی ادبیات دانشگاه بهشتی سخن می‌گفت، تاثیر شاهنامه بر شمار دیگری از نام‌آوران جهان را یادآور شد و افزود: «در سده‌ی نوزدهم، یک بانوی فرانسوی به نام "کلارک"، انجمنی بنیان‌گذاشت که در آن‌جا نمایشنامه‌هایی برپایه‌ی داستان‌های شاهنامه نوشته می‌شد. این نمایشنامه‌ها روح جوانمردی و دلیری را در توده‌های مردم می‌دمید و بر جامعه‌ی طبقاتی و آریستوکرات فرانسه اثر می‌گذاشت. در آمریکا نیز "فرانکلین" و "امرسون" با باریک‌بینی بسیاری شاهنامه را خوانده بودند. در سده‌ی هجدهم، یک انگلیسی به نام "ویلیام جونز"، هنگامی که به هندوستان رفت، زبان فارسی را آموخت و با خواندن چندین‌باره‌ی شاهنامه و بررسی واژگان آن، دریافت که خویشاوندی آشکاری میان زبان‌های هندی، ایرانی و اروپایی هست. جونز که با 9 زبان جهانی آشنا داشت، نخستین کسی است که به پیوند میان زبان‌های هند و اروپایی پی بُرد.»

  تاثیر شاهنامه بر سخنوران هندوستان

 تمیم داری آن‌گاه به تاثیر شاهنامه بر سخنوران هندوستان اشاره کرد و گفت: «هنگامی که در هند بودم و می‌خواستم تاثیر ادبیات فارسی بر چكامه‌سرایان هند را بررسی کنم، در آغاز گمان می‌کردم که چون هندی‌ها به عرفان و ادبیات صوفیانه گرایش دارند، آثارشان اثرپذیرفته از شعر مولانا و حافظ است. حتا می‌اندیشیدم چون فردوسی شاعر ملی ایران و شاهنامه تاریخ ایران است، چه بسا اثر اندکی بر ادبیات هند گذاشته باشد. اما بسیار زود دریافتم که چنین گمانی نادرست است. دست کم 500 اثر از سخنوران هندی را می‌توان برشمرد که بر وزن شاهنامه‌ی فردوسی سروده شده‌اند. در همان زمان، جستاری به نام "پیروان شاهنامه" نوشتم و نام همه‌ی این آثار را یاد کردم. در هند کتابی به نام "شاهنامه‌ی چترا" نوشته شده است که سرگذشت جنگ‌ها و نبردهایی است که در آن سرزمین روی داده. این کتاب بر وزن شاهنامه است. سخنوران هند که به فارسی شعر می‌سرودند، چه در وزن و چه در برگزیدن درونمایه‌ی کتاب خود، اثری بهتر و مناسب‌تر از شاهنامه نمی‌یافتند. از همین رو بارها و بارها به پیروی از آن پرداختند.»

  شاهنامه، آموزگار ‌دلیری در میدان نبرد برای سربازان هندی 
 
به سخن تمیم‌داری، یکی از پادشاهان هند، به نام «اکبرشاه تیموری»، هنگامی که گرفتار جنگ سرنوشت‌ساز و بزرگی با دشمنان خود شده بود، به وزیرش نامه نوشت و دستور داد شاهنامه‌ی فردوسی را در اختیار سربازانش بگذارند و آن‌ها را برانگیزند که تنها شاهنامه بخوانند تا بدین‌گونه دلیری در میدان نبرد را بیاموزند.

 داستان سلطان‌محمود و فردوسی، پرداخته‌ی تذكره‌نویسان است 
 
بخشی دیگر از سخنان تمیم‌داری درباره‌ی افسانه‌هایی بود که درباره‌ی فردوسی و سرایش شاهنامه برسر زبان‌ها افتاده است. او گفت: «بسیاری از سخن‌هایی که درباره‌ی شاهنامه گفته می‌شود، از دید تاریخی بی‌ارزش است. داستان صله گرفتن فردوسی و این که سلطان محمود سکه‌های زر فرستاد و فردوسی همه را به پیرامونیانش بخشید، سخنی بی‌پایه و سراسر نادرست است. این هم که گفته‌اند پاداش سلطان محمود را از یک دروازه‌ی توس آوردند و در همان زمان پیکر بی‌جان فردوسی را از دروازه‌ی دیگر شهر بیرون  بُردند، باز از افسانه‌ها و داستان‌های خیالی است که ساخته و پرداخته‌ی تذکره‌نویسان است. فردوسی، شاهنامه را برای پاداش گرفتن نسرود. هیچ کدام از این داستان‌ها هم سند درخور اعتمادی ندارند. این هم که بگوییم شاهنامه نادیده گرفته شد، سخن ناروای دیگری است. ایرانیان هرگز شاهنامه را نادیده نگرفته‌اند و همواره، چه در گذشته و چه امروز، آن را پاس داشته‌اند.»

 فردوسی، سهروردی و صدرالدین شیرازی، 3 چهره‌ی بزرگ فرهنگ ایران

 تمیم‌داری در پایان، فردوسی، سهروردی و صدرالدین شیرازی را 3 چهره‌ی بزرگ فرهنگ ایران برشمرد و گفت: «فردوسی، حکیم و سخنور بود و سهروردی و صدرای شیرازی دو فیلسوفی بودند که کوشیدند تا حکمت خسروانی را در آثار خود نشان دهند.»
این نشست که با نام «کاخ نظم» در تالار مولوی دانشکده ادبیات دانشگاه بهشتی برگزار شد، با شاهنامه‌خوانی امیر صادقی و چکامه‌سرایی شماری از هموندان «کانون شعر و ادب دانشگاه بهشتی» همراه بود. اجرای موسیقی گروه سُرایه، برنامه‌ی دیگر این نشست بود. هموندان «کانون شعر و ادب»، نشست یاد شده را به پاس بزرگداشت فردوسی و شاهنامه، در پسین روز یکشنبه 17 اردیبهشت برگزار کردند.

 





ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 

موفقیت در هر سنی



در ٤ سالگى ... موفقیت عبارت است از ... کثیف نکردن شلوار


در 7 سالگى ... موفقیت عبارت است از ... پیدا کردن راه خانه (از مدرسه)

در ١٢ سالگى ... موفقیت عبارت است از ... داشتنِ دوست (یافتن)

در ١٨ سالگى ... موفقیت عبارت است از ... گرفتن گواهى نامه رانندگى

در ٢٠ سالگى ... موفقیت عبارت است از ... برقرارى رابطه

در ٣٥ سالگى ... موفقیت عبارت است از ... پول داشتن

در ٤٥ سالگى ... موفقیت عبارت است از ... پول داشتن

در ٥٥ سالگى ... موفقیت عبارت است از ... پول داشتن

در ٦٠ سالگى ... موفقیت عبارت است از ... برقرارى رابطه

در ٦٥ سالگى ... موفقیت عبارت است از ... تمدید گواهى نامه رانندگى

در ٧٠ سالگى ... موفقیت عبارت است از ... داشتنِ دوست (تنهایی)

در ٧٥ سالگى ... موفقیت عبارت است از ... پیدا کردن راه خانه (از هر کجا)

در ٨٠ سالگى ... موفقیت عبارت است از ... کثیف نکردن شلوار





تاريخ : سه شنبه 19 ارديبهشت 1391برچسب:گواهینامه,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا



واكاوی سنگ‌نگاره‌های تاريخی ایران، اروپا و آمریکا

بررسی همانندی سنگ‌نگاره‌ها در جای جای جهان

خبریار امرداد- صدیقه نوده فراهانی :

 همایش سنگ‌نگاره‌های تاریخی ایران روز سه شنبه، 19 اردیبهشت‌ماه در دانشگاه سوره برگزار شد.
 
در این همایش محمد ناصری‌فرد، پژوهشگر و نویسنده‌ی کتاب «سنگ‌نگاره‌های ایران»، سنگ‌نگاره‌های گستره‌های گوناگون ایران را از نظر هنری و تاریخی بررسی کرد و این سنگ‌نگاره‌ها را با نمونه‌های پیدا شده در قاره‌های استرالیا، آمریکا، آفریقا و اروپا  سنجید.
 
واکاوی همانندی نقش‌های سنگ‌نگاره‌ها با نقش‌های سفالینه‌های پیدا شده در شوش، گنج دره هرسین کرمانشاه، سیلک کاشان، چشمه‌علی شهر ری، اسماعیل‌آباد قزوین، شهر سوخته و استان هرمزگان از دیگر بخش‌های سخنرانی ناصری‌فرد خواهد بود.
 
سنگ‌نگاره‌ها یا هنرهای صخره‌ای، کهن‌ترین یادمان‌های تاریخی و هنری به‌جامانده از بشر هستند. کارشناسان بر این باورند که سنگ‌نگاره‌ها سرچشمه و بستر پدید آمدن حرف‌های رمزی، خط، فرستادن پیام، زبان، تاریخ، استوره‌ها، هنر و فرهنگ‌ها هستند. از همین روی سنگ‌نگاره‌ها از بهترین ابزارهای رمزگشایی پیش از تاریخ به شمار می‌روند.
 
بر پایه‌ی یافته‌‌ها، ایران یکی از غنی‌ترین گستره‌های جهان از نظر شمار و گوناگونی سنگ‌نگاره‌ها است به گونه‌ای که تاکنون بیش از 50 هزار سنگ‌نگاره‌ی تاریخی که دیرینگی برخی از آن‌ها به 30 هزار سال پیش می‌رسد در گستره‌های گوناگون ایران پیدا شده است
 
به گزارش خبرگزاری میراث‌فرهنگی، همایش سنگ‌نگاره‌های ایران از ساعت 10 تا 12  تالار همایش‌های دانشگاه سوره در خیابان آزادی، میزبان دوستداران فرهنگ و تاریخ است.






ارسال توسط سورنا

بنام خدا


هم‌زمان با روز بزرگداشت «فردوسی»، آرامگاه حكيم توس، گلباران می شود



  خبرنگار امرداد - آفتاب یزدانی :

حكيم فردوسي توسي25 ارديبهشت ماه، هم‌زمان با روز بزرگداشت فردوسی، آرامگاه حکیم ابولقاسم فردوسی گلباران می‌شود.
 به گزارش جام‌جم، سید محمد جواد انوشه، سرپرست اداره‌ی روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌رضوی در اين باره گفت: «به مناسبت بزرگداشت روز ملی حکیم ابوالقاسم فردوسی، 25 اردیبهشت ماه سال جاری برنامه‌های فرهنگی و هنری ساعت 17 در محل آرامگاه فردوسی در شهر توس برگزار می‌شود.»
 به گفته‌ي وی، امسال نیز به پاسداشت این چكامه‌سرا و حکیم نامی در روز 25 اردیبهشت ماه، آييني با حضور ادب‌دوستان برگزار می‌شود که هنگامه‌خوانی(:نقالی) شاهنامه، اجرای موسیقی مقامی، ارکستر سمفونیک، اجرای ورزش‌های باستانی و مرشد‌خوانی،‌بخشی از این برنامه‌ها است.






تاريخ : سه شنبه 19 ارديبهشت 1391برچسب:هنگامه خوانی,نقالی,نقال,بزرگداشت فردوسی,انوشه,انوش,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا



١٨ ارديبهشت برابر با هشتم ماه مي‌٢٠٠١
  پيدا شدن آبراه خشايارشا و شگفتی جهانيان از مهندسی ايرانيان‌باستان



  نگار پاكدل :

  پس از ١٠ سال پژوهش پی‌در‌پی تیم‌های کار‌آزموده‌ی باستان‌شناسی دانشگاه‌های گلاسکو و لیدز،(پژوهشگران باستان‌شناس انگلیسی)، آبراه خشایارشا، سرانجام در هشتم ماه می ٢٠٠١ در یکی از شبه‌جزایر دریای اژه، پیدا شد. امروز هم‌زمان است با این کشف.
  کار بر روی پروژه‌ی کشف کانال خشایارشا از آوریل 1990 آغاز شده بود. یک گروه باستان‌شناسی یونانی نیز باستان‌شناسان انگلیسی را در این کار یاری می‌کردند.
 خشایارشا، شاه دودمان هخامنشی در سال 480 پیش از میلاد در جریان تلاش ایرانی‌ها برای چیرگی بر یونان، فرمان کندن این کانال شگفت‌‌انگیز را داده است. این آبراه یکی از بزرگ‌ترین و شگفت‌انگیزترین کارهای مهندسی زمان بوده است. 
  این خبر شگفت‌انگیز در بخش علمی 13 نوامبر 2001 روزنامه‌ی نیویورک‌تایمز، به چاپ رسید. دکتر‌ «ریچارد جونز»، سرپرست تیم پژوهشی پروژه و باستان‌شناس دانشگاه گلاسکو پس از پیدا شدن این آبراه بنابه گزارش نیویورک‌تایمز، گفت: «این کانال بر روی زمین 100 فوت (30متر) پهنا داشته که این پهنا برای حرکت دو کشتی بادبانی جنگی بسنده بوده است. آبراه به گونه‌ای کنده شده که از هر دو سو رو به پایین، شیب داشته و پهنای آبراه در ژرفا به 15 متر می‌رسیده است. درازای این آبراه که در میان شبه‌جزیره‌ای در دریای اژه کنده شده بود نزدیک به 4/1 مایل (2253 متر، کمتر از 5/2 کیلومتر) است.
  «یوجیت بهاتاچارجی»، گزارشگر بخش علمی روزنامه‌ی نیویورک تایمز و تنظیم‌کننده‌ی این گزارش نوشته: «‌کندن این کانال برای خشایارشا جنبه‌ی حیاتی داشته چرا‌ که اگر این آبراه را نمی‌ساختند ایرانیان می‌بایست کیلومتر‌ها در امتداد این شبه‌جزیره به سوی جنوب دریای اژه کشتیرانی کنند و دوباره همان راه را پس از رسیدن به دماغه‌ی جنوبی شبه جزیره به سوی شمال بروند.

 اما خشایارشا از این کار خودداری کرد چرا که ژنرال او ماردونیوس، 12 سال پیش در جریان یورش به یونان، ناوگان ایران را به سوی دماغه‌ی شبه جزیره هدایت کرد. هنگامی که ناوگان ایرانی در جنوب دماغه در حال دور زدن به سوی شمال بود دچار توفانی سخت شد و بیشتر کشتی‌های ایرانی غرق شدند.

 خشایارشا، برای پرهیز از پیش‌آمدن دوباره‌ی این رویداد به مهندسان ارتش ایران فرمان داد آبراهی را از کرانه‌ی خاوری(:شرقی) شبه جزیره به کرانه‌ی باختری آن حفر کنند. پس از کندن آبراه، ناوگان ایران بر یونانیان چیره شد.»

 به گفته‌ی «دکتر جونز»، سرپرست پروژه‌ی کشف آبراه؛ «ایرانیان گمان نمی‌کردند این آبراه تبدیل به اثری شود که از آن‌ها برجای بماند چراکه خیلی زود پس از بازگشت کشتی‌ها از این آبراه به کشور، پایان استفاده از کانال فرا رسید. در سده‌های پی‌در‌پی، این رویداد تاریخی کم‌کم به‌گونه‌ی یک افسانه در‌آمد و کسی گمان نمی‌کرد که آبراه شگفت‌انگیز مهندسی جهان باستان حقیقت داشته است.»
  «هرودوت»، رخداد‌نگار یونانی داستان کندن این آبراه را در کتاب تاریخی خود آورده است اما کسی این داستان شگفت‌انگیز را باور نمی‌کرد چراکه بیشتر به افسانه می‌مانست.

 سرانجام با تلاش دانشمندان انگلیسی و یونانی و با بهره‌گیری از یافته‌های زمین‌شناسی این آبراه در سال ٢٠٠١ پیدا شد.
  نیویورک تایمز می‌نویسد؛ ساختار کانال که زیر رسوبات دریایی و لای و لجن 25سده‌ی پیش دفن شده است، به استراتژی نظامی درخشان ایرانی‌ها و مدیریت کار انسانی و مهندسی راه‌و‌ساختمان آن‌ها گواهی می‌دهد.
  ««دکتر جونز»،یادآور شده است که: «تیم او از یک شیوه‌ی لرزه‌نگاری برای پیدا کردن آبراه سود جسته‌اند. این‌چنین که از یک قطعه فلز د‌ر روی زمین، امواج شوک بسیار قد‌رتمند‌ی را د‌رون زمین می‌فرستاد‌ند‌ و سپس با تحلیل زمان رسید‌ن امواج، توانستند‌ نقشه‌ی آبراه را طراحی کنند.‌»
 
یاری‌نامه‌ها:
 
شماره‌ی 130پایگاه مجلات تخصصی نور، دی 1380
 
تارنمای نوشیروان کیهانی‌زاده
 
روزنامه‌ی نیویورک‌تایمز





ارسال توسط سورنا

بنام خدا



جشنواره لانه‌گذاری برای پرندگان شهری



  سورنا لطفی نيا :

 اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان جشنواره‌‌ی لانه‌گذاری برای پرندگان بر روی درختان شهری در سطح استان گیلان برگزار می‌کند.
 
به گزارش ایانا، «امیر عبدوس» مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان در این باره گفت: «پرندگان شهری در حمایت سازمان محیط زیست هستند. این پرندگان که به شهرها خو گرفته‌اند، بیشتر برای زادآوری، به کشورمان از عرض‌های بالاتر كوچ می‌کنند و شوند(:باعث) تلطیف فضای شهرها و زنده شدن محیط زیست آن‌ها می‌شوند.»
  امیر عبدوس افزود: «این پرندگان به شوند خو گرفتن به رفتارهای شهری، گاه آشیانه‌سازی خود را در دسترس انسان انجام می‌دهند ازاین‌رو گاهی به آشیانه‌ی آن‌ها دست‌درازی شده  و بنا به شوندهای گوناگونی ویران می‌شوند. گاه نیز دیده می‌شود که شهرداری‌ها و مسوولان فضای سبز در سطح استان در بدترین هنگام درختان پیرامون خیابان‌ها و پارك‌ها را هرس می‌كنند از همین روی خانه‌ی هزاران پرنده‌ی آشیان‌کرده، آسیب می‌بیند.»

  به گفته‌ی عبدوس بی‌گمان اگر چنین هرس‌هایی شوندهای(:دلایل) استوار علمی نداشته باشد، می‌توان آن‌ها را به چالش كشید.

 او با اشاره به این كه  هنوز دیده می‌شود كه برخی با سلاح‌های بادی و تیر و کمان و دیگر ابزار، به شكار این پرنده‌ها می‌پردازند، گفت: «پرندگان شهری افزون‌بر تاثیر مستقم بر روی کنترل حشرات در سطح شهرها و ایجاد تعادل اکولوژیک در اکوسیستم‌های شهری، زندگی را در این گونه چهاردیواری‌ها، آسان و گاه دلپذیر می‌کنند.»
  عبدوس در پایان گفت: «چلچله‌ی معمولی و چلچله‌ی دمگاه سفید، باد خورک، قمری خانگی، یاکریم و سارها از پرندگان شهری به‌شمار می‌روند که شکار آن‌ها جرم است و دربرگیرنده‌ی مجازات‌های نقدی و غیرنقدی است.»






تاريخ : سه شنبه 19 ارديبهشت 1391برچسب:عبدوس,امیر عبدوس,محیط زیست گیلان,لانه گذاری,,
ارسال توسط سورنا

امروز 17 اردیبهشت ماه

 

http://marshal-modern.ir/Archive/2011/2/27/16fb83091e01.jpg

از کودک فال فروشی پرسیدم چه میکنی!؟ گفت به آنان که در دیروز خود مانده اند فردا را میفروشم..!!



ادامه مطلب...

تاريخ : یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:فال روز 17 اردیبهشت,بزکوهی,بز کوهی,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


DSC00695.JPG (448×314)

ایرج قادری کارگردان بازیگر و تهیه کننده سینمای ایران در سن ۷۶ سالگی دار فانی را وداع گفت.

به گزارش خبرآنلاین، این بازیگر سینما سال ۱۳۱۴ در تهران به دنیا آمده بود، شامگاه شنبه ۱۶ اردیبهشت درگذشت.

ایرج قادری کارگردان بازیگر و تهیه کننده سینمای ایران در سن ۷۶ سالگی دار فانی را وداع گفت.


او در سال های اخیر با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می‌کرد و از فروردین سالجاری در بیمارستان مهراد تهران بستری بود.

طی هفته های گذشته این کارگردان به کما رفته بود از چند روز پیش ملاقات با او ممنوع شده بود.

او که تحصیلاتش را در رشته پزشکی و داروسازی ناتمام گذشته بود، سال ۱۳۳۴ برای نخستین بار در فیلم «چهار راه حوادث» به کارگردانی ساموئل خاچیکیان بازی کرد.

قادری طی سال های فعالیتش در بیش از ۷۰ فیلم به عنوان بازیگر مقابل دوربین رفت.  در کارنامه کاری او کارگردانی بیش از ۴۰ فیلم سینمایی نیز دیده می شود.

آخرین فیلم این کارگردان «شبکه» نام داشت که همچنان در انتظار نوبت اکران است.





ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 





تاريخ : یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:طلاق,ق,طلا,طلاق ایرانی,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


 








  سارقان در کمین اند

  کشف نقش برجسته مردی با پاهای ماهی شکل

 نقش برجسته‌ای از مردی خوابیده با پاهایی به شکل ماهی، چندی پیش توسط یکی از باستان شناسان کشف شد اما با وجود ارسال پرونده ثبتی آن به سازمان میراث فرهنگی هنوز این اثر تاریخی متعلق به دوره الیماییان یا اشکانیان ثبت ملی نشده است.

 خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گروه میراث فرهنگی ـ به گزارش خبرنگار مهر، نقش برجسته برد ماهی، چندی پیش توسط ایوب بختیاری یکی از باستان شناسان استان خوزستان کشف و پرونده تکمیلی آن برای ثبت در فهرست میراث ملی تهیه شد اما هنوز هیچ اقدامی برای بررسی و ثبت ملی آن انجام نشده است.

  این نقش برجسته با ابعاد دو در یک و نیم متر از سنگهای رسوبی تشکیل شده است که در کنار زمین های کشاورزی یکی از مناطق تاریخی استان خوزستان رها شده و نقش مردی را نشان می دهد که خوابیده و پاهایی به شکل ماهی دارد. از آنجا که این نقش شبیه به نقش برجسته های تنگ سروک، سوز تینا و چوزه است احتمال می رود با تطبیق این اثر با آنها، متعلق به دوره ایلماییان که همزمان با دوره اشکانیان بوده، باشد.

  دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با اعلام این مطلب به خبرنگار مهر گفت: کشف این نقش برجسته نشان می دهد که به احتمال زیاد در اطراف آن نیز آثار تاریخی دیگری وجود دارد؛ بنابراین کاوش این منطقه بسیار ضروری به نظر می رسد.

  مجتبی گهستونی بیان کرد: قرارگیری این منطقه در کنار زمین های کشاورزی باعث می شود تا شخم زدن و آبیاری زمین های زراعی، باعث تخریب میراث مدفون در خاک شود.

  وی با بیان اینکه به تازگی حفاری های غیر مجازی در اطراف این منطقه دیده شده است گفت: با وجود اینکه برد ماهی از مقاومت بسیار مناسبی برخوردار است و تا کنون سالم مانده اما هیچ حفاظتی از آن نمی شود و هر لحظه احتمال سرقت و یا تخریب آن وجود دارد.

  این فعال میراث فرهنگی گفت: اطلاعات تاریخی موجود درباره دوره ایلماییان بسیار کم است اما بررسی و کاوش روی این نقش برجسته می تواند به کامل کردن این اطلاعات کمک کند.





ارسال توسط سورنا


 آیا پیرسبز قابلیت ثبت در فهرست آثار جهانی یونسکو را دارد؟

  خبرنگار برساد   

 محسن میرجانی ارجنان، کارشناس ارشد باستان شناسی و عضو انجمن حامیان میراث کهن اردکان، در نوشتاری که در وبلاگ انجمن چارسوق کویر اردکان منتشر شده است، سعی کرده است به پرسش بالا پاسخ دهد، متن کامل این نوشتار را در ادامه مطلب بخوانید:




ادامه مطلب...

ارسال توسط سورنا
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


استقبال گسترده دست اندرکاران کترینگ شمال کشور از جشنواره غذاهای محلی تله کابین رامسر

 جشنواره غذاهای محلی شمال کشور در تله کابین رامسر

 مجتمع رفاهی تفریحی شهرسبزرامسر(تله کابین رامسر) به مناسبت سالروزولادت حضرت فاطمه زهرا(س) وگرامیداشت روززن، طی مراسمی نخستین جشنواره پخت غذاهای محلی شمال کشوررا با حضورداوران بین المللی غذا، مجله سرآشپزوکارشناسان صدا وسیما و«هنرمندان رقص اقوام ایرانی» درتاریخ ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه سال ۹۱ برگزارمی کند.
دراین جشنواره غذایی که به مدت دوروزوبه صورت رایگان درتله کابین رامسرهمراه با اجرای برنامه های شاد ومتنوع فرهنگی هنری برگزارمی شود، شرکت کنندگان ضمن اینکه هنرآشپزی محلی خود را به عرصه نمایش می گذارند، همچنین می توانند ازطریق تبادل اطلاعات آشپزی با یکدیگرازآموزش های مختلفی که توسط شرکت های محصولات غذایی مستقردرمحل جشنواره ارائه خواهد شد ؛ استفاده کنند.
این گزارش می افزاید، برنامه های جانبی جشنواره غذاهای محلی شمال کشور، برگزاری کارگاههای پخت غذاهای ملل ،غذاهای دریایی ، شیرینی پزی و کافی شاپ میباشد که درسطح کیفی بسیاربالایی توسط کارشناسان صدا و سیما و برای دست اندرکاران کترینگ وهتلداران منطقه برگزارخواهد شد ومدیران کلیه رستوران ها وهتلهای اقامتی پذیرایی منطقه می توانند ازتسهیلات ویژه این بخش ازجشنواره مذکوراستفاده کنند که تاکنون با استقبال گسترده دست اندرکاران کترینگ منطقه مواجه شده و از آنجا که اولویت ثبت نام با نیروهای معرفی شده از طرف هتل ها و رستوران و کافی شاپ هاست خواهشمند است هرچه سریعتر تا تکمیل نشدن ظرفیت اقدام نمایند
گفتنی است ورود درکارگاههای آموزشی برای سایراقشارمختلف با ثبت نام قبلی آزاد است وشرکت کنندگان در مسابقه آشپزی پیش ازآن که درمحل برگزاری مسابقه حاضرشوند، لازم است غذای مورد نظرخود را درمنزل آماده کرده وجهت شرکت درمسابقه به معرض نمایش وقضاوت داوران مربوطه بگذارند. علاوه براین علاقمندان می توانند هنر خود را در زمینه پیش غذا، غذای اصلی، دسر، مربا وترشیجات محلی شمال کشور به داوری بگذارند
شایان ذکراست درپایان به برگزیدگان نهایی جشنواره یادشده، ازطرف مدیریت مجتمع رفاهی تفریحی شهرسبزتله کابین رامسروهمچنین شرکتهای اسپانسر، هدایای نفیسی به رسم یادبود هدیه داده می شود.
زمان ثبت نام برای افراد علاقمند به شرکت درمسابقه از تاریخ ۱ اردیبهشت لغایت ۱۵ اردیبهشت ماه از طریق سایت تله کابین به صورت آنلاین میباشد.
ضمناً استفاده ازهتل بام سبزتله کابین رامسردرایام جشنواره برای شرکت کنندگان درجشنواره با ۳۰ درصد تخفیف امکانپذیراست. برای اطلاعات بیشتر با شماره پذیرش ۰۱۹۲۵۳۶۳۵۱۹ تماس حاصل فرمایید. برای اطلاعات بیشتربه سایت تله کابین رامسر وبه آدرس اینترنتی زیرمراجعه کنند:
www.telecabinramsar.com
برای اطلاعات بیشتر با دبیرخانه جشنواره تماس بگیرید:۰۱۹۲۵۳۶۳۵۱۳

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید





تاريخ : شنبه 16 ارديبهشت 1391برچسب:جشنواره غذا,تله کابین رامسر,کترینگ,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


حق و حقوق خود را در سفرهای هوایی بدانید

با گسترش صنعت هوانوردی و تعدد سفرهای هوایی موضوع تاخیر های پروازی یا فاصله میان دو پرواز جهت تعویض هواپیما به امری طبیعی و غیرقابل اجتناب برای مسافران تبدیل شده است. دلیل این توقف در فرودگاه هرچه که باشد هم کمی خسته کننده است.

به گزارش ایران ویج ، به یاد داشته باشید که اگر بیش از نیم ساعت پروازتان تاخیر داشت شما حقوقی دارید که این حقوق با تناسب به مدت زمان تاخیر متفاوت خواهد بود و باید آن را از رئیس ایستگاه شرکت هواپیمایی مورد استفاده خود طلب کنید.

 درباره تاخیر های ایجاد شده به دلیل سرویس دهی نا مناسب شرکت های هواپیمایی طبق قوانین بین المللی بطور کلی تاخیر پرواز در فرودگاه مبداء حداکثر تا نیم ساعت از طرف سازمان iata طبیعی شناخته شده است اما بیشتر از آن طبق قوانین بین المللی شرکت های هواپیمایی موظف به پاسخگویی به مسافران و جلب رضایت آنها هستند.

بر اساس عرف بین المللی همه خطوط هوایی تجاری در سطح جهان در فرودگاه های مبداء و مقصد باید یک ایستگاه داشته باشند یا به عنوان کارگزار خود شرکتی را به مدیریت فرودگاه معرفی کنند.

به یاد داشته باشید که هر یک از شرکت های هواپیمایی فردی را به عنوان رئیس ایستگاه در فرودگاه مبداء یا ترانزیت خواهند داشت که این رئیس مسئول برقراری نظم و هماهنگی کلیه امور مسافران آن شرکت هواپیمایی تجاری در فرودگاه خواهد بود. بنابراین در صورت بروز هرگونه تاخیر ناشی از مشکلات سرویس دهی شرکت هواپیمایی یا به دلیل بدی آب و هوا این فرد باید جهت رفاه حال مسافران اقدام کند این خدمات می تواند از تهیه یک وعده غذایی، محل استراحت، تعویض هواپیما، تهیه بلیت از دیگر خطوط هوایی و انتقال مسافر به هتل و تامین آسایش مسافران است.

اما گاهی تاخیر به دلیل تعویض پرواز است. این گونه توقف ها بین دو پرواز با توجه به بعد مسافت و زمان مسافر به وجود می آید. بنابراین گاهی اوقات مسافران مجبور هستند در یک فرودگاه ترانزیت توقف داشته باشند و دوباره از هواپیمای دیگری برای رسیدن به مقصد خود استفاده کنند.

این تعویض ها یا به دلیل مسافت بسیار طولانی بین مبداء و مقصد مسافران است و یا به دلیل نبودن سرویس های متناوب و یک سره از مبداء تا مقصد مسافران است اما  گاهی اوقات هم برخی از مسافران برای کاستن از هزینه های سفر خود اقدام به استفاده از پروازهای دو تکه می کنند. این گروه از مسافران با توجه به تخفیفات ویژه شرکت های هواپیمایی در برخی از ماه های سال این پروازها را انتخاب می کنند. اما جزو هر گروه که باشد این مسافران به اجبار باید مدت زمان این توقف را در فرودگاه ترانزیت بگونه سپری کنند.

اما کلیدی ترین نکته این است باید به یاد داشته باشیم اگر فقط از یک شرکت هواپیمایی استفاده می کنید شامل امتیازاتی خواهید شد اما اگر از دو شرکت متفاوت استفاده می کنند در واقع امتیازی نخواهید داشت. اگر از یک شرکت هواپیمایی استفاده می کنید و پرواز دو تکه دارید این معمولا با احتساب احتمالات بروز تاخیر و مشکلات غیر متقربه سعی می کند برای این توقف حداقل زمان ممکن را در نظر بگیرد. این توقف ها از حداقل یک ساعت شروع می شود.

چند نکته مهم

-  پس از تحویل بار به قسمت بار و دریافت کارت پرواز دیگر چمدان های خودتان را تا فرودگاه مقصد نخواهید دید پس به یاد داشته باشید که وسایل ضروری و مورد نیاز خود را همراه داشته باشید و به قسمت بار تحویل ندهید البته وسایلی که مجاز به همراه داشتن آنها هستید.

 

-در پروازهای دو تکه، شرکت هواپیمایی شما تضمین کننده به موقع رسیدن شما به پرواز دوم خواهد بود پس در صورتی که به هر دلیل و شرکت هواپیمایی مربوطه باعث تاخیر شما و به موقع نرسیدن شما به پروازم دوم شد هیچ نگران نباشید چون این شرکت موظف است با اولین پرواز شما را به مقصد برساند. این دو قانون در پروازهای مختلف که از دو شرکت متفاوت هستند صادق نیست بنابراین در انتخاب شرکت هواپیمایی خود کاملا دقت فرمایید.

حق و حقوق شما در سفرهای هوایی

 

- اگر پیش از سفر اقدام به برنامه ریزی برای این توقف داشته باشید بسیار راحت و بدون دردسر این زمان را سپری خواهید کرد. یک کتاب، یک لپ تاپ یا چند سرگرمی کوتاه می تواند این مدت زمان را برای شما دلپذیرتر کند.

 

- در مورد توقف های بین یک تا ۳ ساعت زیاد نمی توان برنامه ریزی کرد و با توجه به بزرگی فرودگاه ترانزیت باید سعی کنید خودتان را در محوطه ترانزیت سرگرم کنید و حداکثر بهره را از وضعیت خود داشته باشید. حال اگر این توقف بیش از این زمان بود گزینه ها متفاوت خواهد بود.

در سفرهای خارجی به کشور هایی که نیازی به اخذ ویزا ندارند مثل ترکیه، زمان توقف طولانی فرصت خوبی است تا گشت کوتاهی در سطح شهر داشته باشید.

 

اگر توقف شما بیش از ۳ ساعت در فرودگاه ترانزیت بود به یاد داشته باشید که حقوق شما متفاوت خواهد بود. بطور کلی این حقوق به شرح ذیل خواهد بود:

 

۱- اگر توقف شما در فرودگاه ترانزیت به یکی از وعده های اصلی غذا مثل شمام و ناهار برخورد کند این شرکت موظف به ارایه سرویس یک وعده غذای گرم به شماست و همچنین محل استراحتی مخصوص به اینگونه مسافران در اختیار قرار می دهد.

 

۲- اگر این توقف کمتر از ۴ ساعت باشد این خدمات حداکثر تا یک نوشیدنی خواهد بود. البته با توجه به خدمات شرکت هواپیمایی مورد استفاده شما.

 

۳- این خدمات با ارایه کوپن های مخصوص به شما در فرودگاه ترانزیت ارائه می شود. پس از رسیدن به فرودگاه ترانزیت به دفتر شرکت هواپیمایی مورد استفاده خود سری بزنید و اطلاعات مربوط به پرواز خودتان را دریافت کنید و حق و حقوق خود را جویا شوید.





تاريخ : شنبه 16 ارديبهشت 1391برچسب:سفر هوایی,هوایی,,
ارسال توسط سورنا
ارسال توسط سورنا

امروز 16 اردیبهشت ماه

 

http://marshal-modern.ir/Archive/2011/2/27/16fb83091e01.jpg

از کودک فال فروشی پرسیدم چه میکنی!؟ گفت به آنان که در دیروز خود مانده اند فردا را میفروشم..!!



ادامه مطلب...

ارسال توسط سورنا



ادامه مطلب...

تاريخ : شنبه 16 ارديبهشت 1391برچسب:چکامه,چکامه سرا,آشیل,پرسپولیس,ایسنا,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا



 گوگل در راستای کمک به حذف موانع زبانی بین افراد، به سرویس Gmail مترجم پیام خودکار اضافه کرد.
 ماندانا سجادی: آن طور که در بلاگ رسمیGmail  نوشته شده است، تیم توسعه دهنده این سرویس گوگل شکل نهایی نسخه آزمایشی مترجم خودکارشان را به سرویس عمومیGmail  منتقل کردند. بخشی از کاربران گوگل از هم اکنون و بقیه در ادامه هفته می‌توانند مستقیما از طریق اینترفیسGmail   متن پیام خود را به زبانهای دیگر ترجمه کنند. لینک Translate message در هیدر ایمیل قرار گرفته و کاربران می توانند به راحتی آن را پیدا کنند.
 با کلیلک روی این لینک، پیام شما به زبان مادری‌تان که در بخش تنظیماتGmail  به صورت گزینه‌ای توسط خودتان مشخص شده است، ترجمه می‌شود. این قابلیت بیشترین استفاده را برای آن دسته از افرادی دارد که دوست و آشناهایشان در کشورهای دیگر رندگی می‌کنند. مدیر تولید محصولات Gmailدر این باره گفت: ما بلافاصله از کاربران اپلیکیشن‌های تجاری خود شنیدیم که این قابلیت برای شرکت‌هایی که با تیم‌های محلی خود در سرتاسر جهان کار می‌کنند بسیار مفید است. برخی از مردم فقط می‌خواهند بتوانند به راحتی روزنامه‌ها و خبرهای آن سوی مرزهای سرزمین‌شان را بخوانند.
 کاربران همچنین می‌تواند سرویس ایمیل‌شان را به گونه‌ای تنظیم کنند که مترجم به طور خودکار عمل کند و دیگر نیازی نباشد که هر بار روی لینک Translate message کلیک کنند. همین طور اگر می‌خواهند یک متن چند زبانه را بخوانند یا بنویسند می‌توانند هر دفعه آن را به زیان دلخواه خود تغییر دهند.
 تیم توسعه دهنده  سرویسایمیل گوگل در کنار افزودن این قابلیت به اینترفیس Gmail، دو پروژه آزمایشی دیگر را هم  به نسخه عمومی آن اضافه کردند. اول "Smart Mute"که در هر دو نسخه تحت وب و مخصوص موبایل Gmail کار می‌کند و به ساکت شدن زنجیره ایمیل‌های دارای پاسخ دهنده‌های متعدد کمک می‌کند و دوم "Tile Tweaks"با جابه‌جایی ایمیل‌های جدید در تب‌های مرورگر به کاربر اجازه می‌دهد بدون نیاز به اشاره موس بر روی تب، ایمیل‌های باز نشده را در قسمت بالایی آن ببیند.





تاريخ : شنبه 16 ارديبهشت 1391برچسب:ماندانا سجادی,گوگل,,
ارسال توسط سورنا

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org



ادامه مطلب...

تاريخ : شنبه 16 ارديبهشت 1391برچسب:فروغ,فرخزاد,فروغ فرخزاد,,
ارسال توسط سورنا
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


 واژه‌ی «بانک» و «چک»، واژگانی ايرانی
  هخامنشيان، «چک» می‌كشيدند



  خبرنگار امرداد :

 چک از دستاوردهای بانکداری است و کهن‌‌ترین گواهی که از چک و بانکداری در دست است، به روزگار هخامنشیان می‌رسد.
  به گزارش «صبا ایران» و بنا به گفته‌ی دکتر «شیرین بیانی» که از رخداد‌نگاران و پژوهشگران کشورمان است، بانکداری، پیش از اسلام، به ویژه در زمان ساسانی ارزش بالایی داشته است. جاهایی همچون بانک‌های امروزی داشته‌ایم که در آن‌ها کارهای بانکی همچون قرضه، برات، چک و ... انجام می‌شده است.

 

 واژه «چک» در نوشته‌های پهلوی زمان ساسانیان

 کهن‌‌ترین شکل بانکداری را در میا‌ن‌رودان در زمان هخامنشیان سراغ داریم که بزرگ‌ترین مرکز سکونت یهودیان بود و در آنجا یهودیان کارهای بانکداری را بر دوش داشتند. مدارکی هم از این بخش به دست آمده که کاملا حکم چک دارد.
  واژه «بانک» هم در آن زمان روایی داشت و واژه‌ی «چک» نیز از همان روزگار متداول شده که تا امروز برجای‌مانده است. در نوشته‌های زمان ساسانی به زبان پهلوی، واژه چک را داریم و همین واژه از ایران به زبان‌های دیگر جهان راه یافته است. بی‌گمان چک در درازای تاریخ، روندی داشته است اما روند آن را نمی‌دانیم. از دیگر کارهای مهم بانکی، «برات» است.

 اما برات چیست و از چه زمانی در ایران کاربری یافت؟

 دکتر شیرین بیانی که تخصص وی بیشتر تاریخ زمان مغول است، گفت که برات، همان حواله است.


  کاربری برات از زمان مغول‌ها

 در زمان مغول، از مرکز یا از مراکز ایالات، «برات» می‌نوشتند و آن را به دست مامورانی می‌دادند. این مامورها با در دست داشتن حواله می‌بایست باج یا عوارض یا وجه نقد یا جنسی از کسی یا سازمانی یا جایی می‌گرفتند. به این حواله، برات می‌گفتند.
  برات همچون موارد دیگر در زمان مغول روند خطرناکی پیدا کرد. هر دولتمدار یا مامور مالیاتی می‌توانست برات بنویسد. به این‌گونه، یک تن ممکن بود از یک دایره یا شخص به خصوص، چندین برات دریافت کند و ناگزیر شود درخواست‌های گوناگون جنسی یا نقدی این برات‌ها را پاسخگو باشد.
  این مساله نمونه‌های دیگر، به آشفتگی‌هایی انجامید تا این که سرانجام با اصلاحات غازان‌خان یا به بهتر بگوییم با  اصلاحات خواجه رشید‌الدین فضل‌الله،‌گرفتاری‌ها و نابسامانی‌های برات،سامان داده شد.

 اصلاحات خواجه رشید‌الدین برای بهره‌گیری از برات

 به باور دکتر بیانی این اصلاحات را باید اصلاحات خواجه نامید. خواجه رشید‌الدین فضل‌الله که از زمان گیخاتو، ارج و ارزشی فراوان نزد شاه یافته بود، در زمان سلطنت غازان‌خان به مقام وزارت رسید. وی که در علم و ادب و ملک‌داری سرآمد بود، در زمان خود اصلاحاتی را انجام داد که بسیار ارزشمند بود اما به نام سلطان زمانش یعنی به اصلاحات غازانی نامور شد.
  یکی از این اصلاحات که در اقتصاد، تاثیر فراوانی داشت، محدود کردن بهره‌گیری از برات بود. وی بهره‌گیری از برات را قانونمند کرد و روشن کرد که کدام سازمان‌های دولتی یا مالیاتی اجازه صدور آن را دارند. مجازات‌های سختی را هم برای سرپیچی از آن به کار گرفتند. اگر کسی جز  افرادی که مجوز داشتند، برات صادر می‌کرد، به مرگ محکوم می‌شد.

 به گفته دکتر بیانی، همه‌ی این‌ها در «جامع ‌التواریخ» اثر بسیار ارزشمند خواجه رشید‌الدین فضل‌الله همدانی در تاریخ مغول، ضبط است.
  پس از این اصلاحات، برات به معنی واقعی کلمه به کار رفت و محصلان مالیاتی یا دیوان استیصاء یا هر جای دیگر در هنگام جنگ یا صلح برات می‌نوشتند و می‌فرستادند و کسی که برات را دریافت می‌کرد باید آن‌چه درخواست شده بود را می‌فرستاد.
  رواج پول کاغذی و برات و چک و شرکت‌های تجاری همانند شرکت‌های مضاربه‌ای در زمان مغول نشان می‌دهد این دوره از دوره‌های رونق بازرگانی در درازای تاریخ بوده است.






ارسال توسط سورنا


ادامه مطلب...

تاريخ : چهار شنبه 13 ارديبهشت 1391برچسب:آیا می دانستید,,
ارسال توسط سورنا


ادامه مطلب...

تاريخ : چهار شنبه 13 ارديبهشت 1391برچسب:گرانی,تورم,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا



پوکی استخوان یا بیماری خاموش چهارمین عامل مرگ و میر در جهان شناخته شده و از هر 4 زن بالای 25 سال 1 نفر مبتلاست. اخیراً یک درمان ساده و عالی برای آن پیدا شده، این راه حل نتیجۀ 7 ماه تحقیق در بیمارستان بقیه الله اعظم است. هر روز صبح ناشتا 3 قاشق مرباخوری پودر سنجد (شامل پوست، گوشت و هسته) را در یک لیوان شیر داغ زده و نوش جان کنید. از عطاری های مطمئن فقط این پودر را خریده و در یخچال نگه داری کنید.



  لطفا به تمام عزیزانتان این مطلب را ارسال کرده یا آموزش دهید، به خصوص برای افراد مسن که با یک زمین خوردن ساده دچار شکستگی شده و ممکن است در اثر عمل جراحی دچار آمبولی و فوت شوند.






تاريخ : چهار شنبه 13 ارديبهشت 1391برچسب:پوکی استخوان,ناشتا,پودر سنجد,سنجد,بقیه الله,شیر داغ,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا



  در ميان رسانه‌ها
  شناسايی گونه‌ی در معرض خطر «شاه‌روباه» در سراوان



  سورنا لطفی نيا :

 «خسرو افسری» مدیرکل حفاظت محیط‌زیست سیستان و بلوچستان گفت: «گونه‌ی كمیاب و روبه نابودی ”شاه‌روباه“ در گستره‌ی حفاظت ‌شده ”بیرک“ سراوان شناسایی شد
 
به گزارش مهر؛ افسری افزود: «با ضبط تصاویر شاه‌روباه توسط دوربین‌های به‌كاررفته در گستره‌ی حفاظت شده بیرک شهرستان سراوان، این گونه‌ی كمیاب و روبه‌ نابودی شناسایی شد
  وی گفت: «این جانور تنها در کشورهای افغانستان، ایران و برخی از جاهای خاورمیانه زیست می‌کند که نژاد آن در چند سال‌ گذشته کاهش یافته و رو به نابودی است
  از ویژگی‌های این روباه می‌توان؛ دم بسیار بلند و پر پشت، جثه کوچک و زیبا، شب‌شکاری و گوشه‌گیری را نام برد. همچنین درازای بدن این جانور 40 تا 50 سانتی‌متر با موهای انبوه است و میانگین عمر شاه‌روباه ٤ تا ٥ سال است و در میانه‌های زمستان جفت‌گیری می‌کند.
افسری گفت: «سخت‌گذر بودن و غارهای فراوان گستره‌ی حفاظت‌شده بیرک شوندی(:باعث) شده تا این جانور، زیستگاه خود را آن‌جا برگزیند
  گستره‌ی حفاظت شده بیرک که 73 هزار هکتار بزرگی دارد و در باختر(:غرب) سراوان است، جانداران دیگری مانند پلنگ، خرس سیاه، سمور صخره‌ای، کل، قوچ و بز و گرگ نیز زندگی می‌كنند.






تاريخ : چهار شنبه 13 ارديبهشت 1391برچسب:شاه روباه,سراوان,بیرک,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


 در پی بسته شدن ناودان‌ها به دست افراد ناشناس

 

كاروانسرای حاج‌حیدر، فروریخت

 


خداحافظ شماره‌ی «١١٤٥٥»

 خبرنگار امرداد - میترا دهموبد :

 بارندگی‌‌های چند روز كنونی در جا‌ی‌جای ایران به ریزش و ویرانی کاروانسرای حاج حیدر در نجف‌آباد اصفهان انجامید، این اثر ملی‌شده، سه سال پیش، بهسازی(:مرمت) شده بود. كاروانسرای حاج‌حیدر در راسته‌ی بازار اصلی نجف‌‌آباد است و در سال‌های پایانی دوره‌ی قاجار ساخته شده است. این یادمان تاریخی كه در سال ١٣٨٣ به شماره‌ی ١١٤٥٥ به سیاهه‌ی یادمان‌های ملی كشور پیوسته بود، اكنون فروریخته است.
  نوید حسنی، از دوستداران میراث فرهنگی شهر تاریخی نجف‌آباد، گفت: «كاروانسرای حاج‌حیدر در پی بارش‌های بهاره و بسته شدن ناودان‌ها،‌ كه بنابر شواهد، عمدی بوده، فرو ریخته است.»
  او به بی‌توجهی مسوولین سازمان میراث اشاره كرد و گفت:‌ «اگر دست‌كم به یادمان‌‌های ملی‌شده، توجه بیشتری می‌شد، امروز شاهد ویرانی 70 درصدی كاروانسرای حاج‌حیدر نبودیم.»
  این خبر كه افراد ناشناس، با بستن ناودان‌ها، قصد ویرانی كاروانسرا را داشته‌اند، چند سال پیش نیز از سوی خبرگزاری‌ها منتشر شد اما گویا امسال این بستن ناودان‌ها، به سرانجامی كه آن افراد ناشناس می‌خواستند، انجامیده است.


كاروانسرای حاج‌حيدر

كاروانسرای حاج‌حيدر نجف‌آباد، فرو ريخت

كاروانسرای حاج‌حيدر نجف‌آباد، فرو ريخت


 گویا خیلی‌ها برای كاروانسرای حاج‌حیدر، دندان تیز كرده بودند. چند سال پیش در همسایگی این كاروانسرا، شركتی،‌ دست به كار به ساخت ساختمانی با بیش از 12 متر بدون استعلام از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان شد. ساخت این بنا، دو تا سه غرفه از كاروانسرا را ویران كرده بود


فرتورها از نويد حسنی است.





تاريخ : چهار شنبه 13 ارديبهشت 1391برچسب:کاروانسرای حاج حیدر,حاج حیدر,نوید حسنی,حسنی,نوید,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


 مناره‌ها، بام شهرهای باستانی

 



 سلیمان لطفی‌نیا :

 مناره‌ها كاربردهای گوناگونی دارند كه بسیاری از آن‌ها هنوز ناشناخته مانده‌اند. در این‌كه مناره‌ها كاربردهای گوناگونی داشته‌اند جای هیچ گمانی نیست.
  از كاربردهای مناره‌ها می‌توان، «برج دیدبانی»، «بنای یادبود»، «مناره‌ا‌ی برای نیایشگاه‌ها و مساجد»، «جایی برای سخن‌رانی»، «میل راهنما» و ... را نام برد. جای داشتن بسیاری از مناره‌‌ها در كنار كوه‌ها و بلندی‌ها كاربری آن‌ها را پیچیده‌تر می‌كند. همچنین زیبایی و ظرافتی كه در ساخت‌ آن‌ها به‌كار رفته است، بر ارزش آن‌ها می‌افزاید. مناره‌ها را می‌توان در جای‌جای ایران دید، وجه‌مشترك همه‌ی آن‌ها بلند بودنشان است، وگرنه از نگاه معماری و مصالح به‌كار رفته با یكدیگر تفاوت‌های چشم‌گیری دارند. بی‌گمان می‌توان برای بسیاری از مناره‌ها كاربردهای دینی و آیینی هم پیدا كرد.




ارسال توسط سورنا

تصاویر زیبا از جزیره تا باد ایرانی ابوموسی





 



ادامه مطلب...

تاريخ : چهار شنبه 13 ارديبهشت 1391برچسب:تصاویر ابوموسی,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


کاخ ییلاقی ناصرالدین شاه !

 کاخ سلطنتی ناصرالدین شاه که به عنوان بنای بجا مانده از دوران قاجاریه در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده مدتهاست به ویرای تبدیل شده است. این در حالی است که سازمان میراث فرهنگی تنها راه نجاتش را واگذاری به بخش خصوصی می‌داند.

 به گزارش مهر، کاخ شهرستانک یا همان کاخ ییلاقی ناصری در سال 1295 هجری قمری به دستور ناصرالدین شاه در دره "گل کیله" شهرستانک یکی از روستاهای توابع شهرستان کرج در جاده چالوس بنا شد و تنها راه ارتباطی آن جاده چالوس ــ کرج است.

این راه مسیر عبوری اردوی خانوادگی ناصرالدین شاه قاجار بود که برای گذراندن ایام گرم تابستان به اتفاق اعضای حرمسرا و خدمه از تهران رهسپار کاخ شهرستانک می شدند.


این بنا که در فهرست آثار ملی قرار دارد، دارای 19 اتاق در دو جبهه شمالی و شرقی است که در گذشته عملکرد خدماتی داشته است. این مجموعه‌ دو حمام دارد که یکی مورد استفاده همراهان شاه بوده و دیگری به شاه اختصاص داشته است.

این بنا دارای معماری ویژه‌ای است و نقاشی آن را کمال‌الملک کشیده است. کاخ شهرستانک پس از سلطنت ناصرالدین شاه از رونق افتاد و در اثر عواملی چون یخبندان‌های متعدد و سخت و تخریب‌های انسانی دچار آسیب‌های فراوان شد.


به نحوی که اکنون حتی ارسی های این کاخ سلطنتی ناصرالدین شاه در تسخیر موریانه ها قرار دارد و تا کنون عملیاتی برای مرمت آن انجام نشده است. درحالی که می توان با مرمت و بهره برداری از آن، تنها جاذبه تاریخی استان البرز را به جاذبه گردشگری کشوری  و ملی تبدیل کرد.

محمدرضا پوینده، مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز درباره وضعیت این کاخ به خبرنگار مهر گفت: اکنون این کاخ در اختیار صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی قرار دارد و در آینده ای نزدیک قرار است که به یک شرکت خصوصی برای بهره برداری و احیا و مرمت واگذار شود.


پوینده گفت: این شرکت طرح بزرگی را در دست دارد که حدود 1500 هکتار از زمینهای چالوس را در بر می گیرد و کاخ شهرستانک نیز به عنوان یکی از طرحهای حوزه میراث فرهنگی در این طرح قرار گرفته است.

وی بیان کرد: مسئولان این شرکت در کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری طرح بهره برداری و مرمت این کاخ را مطرح کردند که با کلیت موضوع موافقت شد.

وی گفت: مرمت این کاخ اعتبار کلانی می خواهد که بودجه های سازمان میراث فرهنگی کفاف آن را نمی دهد. بنابراین باید این کاخ به بخش خصوصی برای مدت 10 یا 15 سال واگذار شود تا بهره برداری از آن جبران هزینه مرمت را بکند.


پوینده درباره اینکه چندی پیش معاون میراث فرهنگی استان البرز گفته بود که مرمت این کاخ با اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال آغاز خواهد شد بیان کرد: این میزان بودجه برای مرمت کاخ بسیار جزئی است و عملیات مرمت آن تمام نمی شود. ممکن است که هر سال بودجه ای برای این کاخ اختصاص داده شود اما مشکل آن از اساس حل نمی شود بلکه تنها راه احیای آن واگذاری است.





تاريخ : چهار شنبه 13 ارديبهشت 1391برچسب:کاخ,کاخ سلطنتی,محمدرضا پوینده,پوینده,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


آشنایی با مشاغل خانگی
 
اگر كه می خواهید برای خودتان كار كنید و یا اینكه وقت بیشتری را با اعضای خانواده تان بگذرانید بهترین راه حل اشتغال به مشاغل خانگی می باشند . دامنه این نوع از مشاغل بسیار گسترده می باشد از فروش صنایع دستی گرفته تا طراحی وبلاگ بصورت آن لاین.

مزیت دیگر این نوع مشاغل این است كه بدون داشتن فضا و پول زیاد هم، می توان آنها را راه اندازی كرد . در ذیل به بررسی چند نوع شغل خانگی كه بدون صرف هیچ وقتی می توانید راه اندازی نمایید می پردازیم .


1-صنعتگری

اگر كه در زمینه صنایع دستی از جمله ساخت جواهر آلات ،سفالگری و یا ساخت لوازم دكوری مهارت دارید می توانید تجارت كوچكی به راه انداخته و با ارائه آنها بصورت اینترنتی در سایتهایی چون etsy .com دست ساخته های خودتان را در معرض فروش بگذارید . وسایلی را كه می خواهید درمعرض فروش بگذارید آماده كرده و از هر كدام عكس گرفته و این عكسها را به همرا قیمت فروش بر روی وب سایت قرار دهید .

بازدید كنندگان سایت كالاهای شما را خواهند دید و قیمت آن را به حساب شما واریز می كنند و سپس شما پس از دریافت وجه اقدام به ارسال كالا می نمایید . با این روش می توانید در كارتان به عنوان یك تجارنت كوچك خلاقیت بخرج دهید .


2- وبلاگ نویسی

وبلاگ نویسان موفق از طریق نوشتن مستمر مقالات و ستونهای مختلف در وبلاگ های مختلف درآمدی معادل درآمد یك شغل تمام وقت دارند . برای شروع می توانید با عضویت در وب سایتهایی فارسی برای خودتان وبلاگی طراحی نمایید و در یك حوزه تخصصی و یا موضوعاتی كه علاقه دارید شروع به نوشتن آخرین اخبار نموده و یا دیدگاههای خودتان در مورد آن موضوعات را به اشتراك بگذارید.

با عضویت در بعضی سایتها می توانید بر روی وبلاگ تان آگهی تبلیغاتی درج نمایید ،در صورت كلیك هر یك از بازدید كنندگان وبلاگ بر روی آن آگهی مبلغی به شما پرداخت می شود و با این كار میزان درآمد خود را افزایش دهید .
 

3 - خدمات مشتریان بصورت تلفنی

اكثریت شركت ها برای ارائه خدمات به مشتریانش با بعضی از شركتهای دیگر قرار دادی منعقد می كنند و یا اینكه این كار را به بعضی كارمندانی كه به دنبال كار در منزل هستند می سپرند تا بصورت تلفنی پاسخگوی مشتریانشان باشند . مشتریانی كه در مورد خرید یك كالا سوالاتی دارند مستقیماً با شما تماس گرفته و جواب سوالاتشان را از شما می گیرند . تنها ملزومات مورد نیاز برای این كار یك خط تلفن ویا دسترسی به اینترنت می باشد .
 

4 - دفترداری و حسابداری

اگر كه با اعداد رابطه خوبی دارید و در فصل پرداخت مالیات همواره در حال كمك كردن به دوستانتان هستید می توانید از این مهارت تان به خوبی استفاده نمایید . می توانید با افراد و یا شركتهای كوچكی كه كارهای دفتر داری و حسابداری خود را به افرادی كه در منزل كار می كنند، قرارداد ببندید .

برای این كار تنها به یك كامپیوتر خوب و یكی از نرم افزارهای حسابداری موجود در بازار نیاز دارید . با ارسال ایمیل و یا ارسال پستی آگهی به درب شركتها می توانید خود و مهارتهای كاری تان را معرفی نموده و بدین ترتیب با شركتهای زیادی قرارداد ببندید .
 

5 - معلم خصوصی

اگر كه به تدرس علاقه دارید می توانید در رشته تخصصی تان به تدریس در منزل بپردازید. هم می توانید به منزل شاگردانتان رفته و یا اینكه در منزل خودتان این كار را انجام دهید و كتابخانه های عمومی هم محل خوبی برای تدریس خصوصی می باشد . برای جذب شاگرد می توانید با مدارس محل سكونت تان و یا گروههای محلی تماس بگیرید . هم چنین می توانید از طریق اینترنت به آموزش از راه دور بپردازید .
 

6 - ترجمه

اگر غیر از زبان مادری تان قادر به مكالمه و یا ترجمه در چند زبان دیگر هستید با شركتهایی كه نیاز به ترجمه اسناد و مدارك و یا یك مترجم شفاهی دارند قرارداد ببندید . برای این كار تنها می بایست امتحان تسلط در مكالمه را با موفقیت پشت سر گذارید و در گرامر و آیین نگارش تسلط داشته باشید .
 

7 - فروش كالا بصورت مزایده و حراج

اگر كه به یافتن مشتری در مغازه های فروش امانی و یا حراج علاقه مندید برای خودتان یك حراج فروشگاهی شبیه eBay راه بیاندازید.به این حراجهای خوب رونقی ببخشید و با فروش آنها به مشتریان آن لاین و اینترنتی خود سود خوبی كسب كنید . در حراجها می توانید موارد مورد فروش را لیست كرده و برایشان یك قیمت ثابت در نظر بگیرید و یا اینكه بصورت فهرستی به فروش برسانید و هر كالا قیمت خاص خودش را داشته باشد .

زمانی كه خریدار در قسمت جستجوی كالا فروشگاه eBay مشخصات كالا را وارد می كند كالاهای شما در معرض دید قرار می گیرند . از طریق Pay Pall مبالغ به حساب شما واریز می گردد و شما هم كالا را مستقیماً برای خریدار ارسال می نمایید .






تاريخ : چهار شنبه 13 ارديبهشت 1391برچسب:مشاغل,مشاغل خانگی,صنعتگری,وبلاگ نویسی,,
ارسال توسط سورنا
آخرین مطالب
آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی