بنام خدا
گسترهي آرامگاه سعدی، پارک می شود |
|
|
|
سورنا لطفی نيا : |
سردر، ديوار ورودی و گسترهی آرامگاه سعدی، که طراحی «آندره گدار» بوده، بهبهانهی بهسازی ويران می شود. اين در حالي است که گسترهی بيرونی آرامگاه، پيش ازاين، برپايهی نمادهای عرفانی طراحی شده بود اما طراحی تازه، نگاهی همانند يک پارک است.
بهگزارش ميراث فرهنگی؛ پانزده سال پيش هنگاميکه شهرداری شيراز آغاز به خريداری زمين و خانههای قديمی پيرامون آرامگاه سعدی کرد تا فضای پيرامون آرامگاه سعدی را گسترش دهد، ديوار پيشين پيرامون آرامگاه، به همراه سردر، برجای ماند تا شناسهی طراحی فضاي سنتی آرامگاه سعدی که بهدست انجمن آثار ملی طراحی شده بود برجای بماند و خدشهی كمتری به ساختار معنوی سازه برسد.
اين درحالي است که به گفتهي فعالان، طراحی آبنمای آرامگاه بههمراه دوحوض و درختان سرو قديمی، برگرفته از درجات عرفان بوده و كارهايی که سازمان ميراثفرهنگی درقالب ساماندهي انجام ميدهد شوند(:باعث) از بينرفتن طراحی گذشته شده و گسترهی تاريخی و طراحي پيشين آرامگاه را نابود ميکند و به آن فضاي پارک گونه ميبخشد.
با اين وجود مهندس «امين» يکی از کارشناسان استان فارس گفت: «ساماندهی دوبارهی گسترهی آرامگاه سعدي با مطالعههای مشاور انجام شده و دگرگونی ايجاد شده، در چارچوب بهسازی آرامگاه است.»
بهگفته وي، ما از طرح مشاور اطلاعات درستي نداريم اما بيگمان مشاور، شناسههاي ميراثفرهنگي را در نظر ميگيرد تا اقدام به بهسازی کند چراکه، اگر چنين نبود، تاييد سازمان ميراثفرهنگي را نميگرفت.
وي درپاسخ به اين پرسش که اعتراضهايي وجود دارد مبني براينکه، طراحي تازه گسترهي آرامگاه، اصول پيشين را رعايت نکرده ادامه ميدهد، آرامگاه سعدي نياز به دگرگوني فرم داشت چراکه، گستره در حالوهواي سال 1330خورشيدی ساخته شده بود و اكنون، پاسخگوی بازديدکنندگان نيست به همين شوند، از مشاور خواستيم گسترهی آرامگاه سعدی را ساماندهی کند و آنچه روی داده، دستآورد پژوهشهای مشاور بوده است.»
|
نظرات شما عزیزان: